Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Yrityshautomossa Ilime kohilleen

Teksti ja kuva: Maarit Itkonen

Jos opiskelun aikana oma ala tuntuu parhaalta mahdolliselta ja mielessä siintää oman yrityksen perustaminen, kannattaa kääntyä Oamkin yrityshautomon puoleen. Siellä ammattitaitoiset ohjaajat luotsaavat yrittämisen alkuun.

Aleksi ja Anssi suunnittelevat asiakkaalle ilimettä yhteisvoimin.

Aleksi ja Anssi suunnittelevat asiakkaalle ilimettä yhteisvoimin.

Oamkin opiskelijat Aleksi Kauhanen ja Anssi Laamanen tarttuivat tähän tilaisuuteen. Hautomo-opintojen aikana pojat ovat perustaneet suunnittelutoimisto Ilimeen, jossa yrityksille suunnitellaan ja toteutetaan kokonaisvaltainen visuaalinen ilme.

– Meillä kummallakin oli toiminimet, joiden puitteissa teimme pari pienempää hommaa yhdessä. Aleksi lähti sitten yrityshautomoon kehittämään omaa toiminimeänsä eteenpäin. Sitten me keksimme, että mehän laitetaankin yhdessä yritys pystyyn. Toisella hautomotapaamisella olin minäkin mukana, Anssi nauraa.
– Matti Sipola yrityshautomosta kuunteli meidän ideamme, puntaroi sitä ja hyväksyi sen. Sitten alkoi yritysidean hiominen. Me kartoitimme tulevia asiakkaita, riskitekijöitä, budjettia ja teimme kaikkea mahdollista yrityksen perustamiseen tarvittavia asioita, kertoo Aleksi.

Pojilla on takanaan ensimmäinen yrityshautomon opintojakso, jossa kehitetään omaa liikeideaa. Meneillään olevassa toisessa opintojaksossa Ilimeen toimintaa kehitetään ja viedään eteenpäin. Molemmista opintojaksoista rapsahtaa yhdeksän opintopistettä, joten oman yrityksen kehittämisestä etenevät myös opiskelut.

Visuaalinen yhdistelmä ammattitaitoa

Aleksi ja Anssi ovat ihanteellisia yhteistyökumppaneita, sillä molempien tiedot ja taidot täydentävät toisiaan. Kulttuurialan kuvallisella puolella opiskeleva Aleksi taitaa graafisen puolen toteutuksen ja Liiketalouden yksikössä tietojenkäsittelyä opiskeleva Anssi hallitsee internetpalveluihin tarvittavan tiedon. Yritysten visuaalisen ilmeen suunnitteluvaiheen pojat ideoivat yhdessä.

– Opiskelijoiden kannattaisi rohkeasti verkostoitua ja tehdä yhteistyötä muiden yksiköiden kanssa. Tämän päivän opiskelukaverit ovat tulevaisuudessa yhteistyökumppaneita. On vain pelkkää plussaa, kun tietää mitä Oamkin sisällä tapahtuu, Aleksi summaa.

Aurinkoinen ilime

Nuoreksi yritykseksi suunnittelutoimisto Ilimeen toiminta on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Uusia asiakkaita saadaan sen suurempia mainostamatta ja pojilla riittää töitä.

– Kyllä sitä saa olla kiitollinen tästä tilanteesta. Ja täytyy sanoa, ettei yrityksen pyörittämisestä olisi tullut mitään ilman hautomo-opintoja. Sieltä saa neuvoa ja ohjausta liiketoimintaan. Ohjaajilta voi kysyä kaikista asioista, mitkä mieltä askarruttavat ja heiltä saa rehellistä palautetta omista ideoistaan. Olisi tullut kalliiksi saada samantasoista oppia muualta, sanoo Aleksi.

Työkiireistä huolimatta on Aleksin ja Anssin tähtäimessä valmistua Oamkista.

– Kyllä opiskelun ja työn voi hoitaa samaan aikaan. Meidän opettajat ovat ymmärtäväisiä ja joustavia opiskelun ja yrityksen yhteensovittamisessa. He ovat jopa iloisia siitä, että teemme oman alan töitä, Anssi kertoo.
– Vaikka tekee pitkää päivää ja deadlinet lähestyvät, sitä ajattelee, että on tämä mukavaa. Saa tehdä juuri sitä, mitä oikeasti haluaa, kokoaa Aleksi.

Lue lisää aiheesta
Ullakko - Puhtia työntekoon Aktiviasta
Ullakko - Toimintaa ja viihdettä pelikahvila Nookissa
Spotti 6/2006 - Yritysideat hautumaan jo opiskeluaikana

Kommentit

18.2.2009 klo 19:45
Siinäpä ajattelun mallia nykynuorille!
Nikke

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook