Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Maalaispoika nauttii Raahesta

Teksti: Outi Juvani Kuva: Milan Kolarovic

Kaikki eivät halua lähteä työn perässä etelään. Mikko Koskenkorva uskoo tulevaisuuteen Pohjois-Pohjanmaalla ja Raahessa.

Mikon hymyn takaa on vaikea löytää pohjalaista häjyä.

Mikon hymyn takaa on vaikea löytää pohjalaista häjyä.

Mikko on avoin ja sanavalmis kaveri, jonka kanssa on helppo porista asiasta kuin asiasta. Hän opiskelee viimeistä vuotta kansainvälisellä puolella Oamkin Raahen tekniikan ja talouden yksikössä tietotekniikkaa.

Mikko tuli suoraan lukiosta Raaheen vuonna 2001. Opinnot ovat hieman pitkittyneet muun muassa vuonna 2006 käydyn armeijan vuoksi.

- Opiskelupaikkaa minulle suositteli sukulaismies, joka oli opiskellut Raahessa. Lähempänä synnyinseutua, Vaasassa olisi voinut opiskella vastaavaa alaa. Päätin kuitenkin uskoa kokemukseen ja valintaani en ole katunut.

Ammattikorkeakoulu sopivan kokoinen

Mikon mielestä yliopisto-opiskelija on luennolla pelkkää harmaata massaa. Toisin ovat asiat Raahessa, jossa opiskelijat ja opettajat tuntevat toisensa yksikön pienuuden vuoksi. Yksikössä pystyy käymään opintojaksoja räätälöidymmin, jos esimerkiksi sairastaa tai urheilee aktiivisesti.

– Toisaalta voimme nauttia ison talon monipuolisesta opintotarjonnasta Oamkissa. Muiden yksiköiden opintojaksoja, kun voi suorittaa etäopintoina.

Mikko kiittelee Raahen yksikön eri koulutusalojen yhteistyötä.

– Meillä insinöörit kehittävät tuotteen ja tradenomit markkinoivat sen. Kaikki tienaavat tällä tavoin, kuittaa Mikko.

Kansainvälisyyttä 24/7

Kansainvälisellä puolella on ollut leppoista opiskella. Pääasiassa Raaheen tullaan opiskelemaan Afrikasta ja Aasiasta, mutta myös Yhdysvalloista ja Länsi-Euroopasta. Kansainvälisesti kirjavan joukon kanssa on ollut helppo tulla toimeen.

Osalla tulijoista kielitaito on hyvin rajoittunut, mutta ajan myötä nämäkin henkilöt sulautuvat porukkaan. Mikko itse pitää vaihtareiden kanssa myös vapaalla yhtä.

– Yksi slovakialainen oli mukana mökkireissulla viime kesänä. Suomeen jääneen ja maahan rakastuneen ranskalaisen vaihtarin kanssa minulla on yhteinen cover-bändi, jonka kanssa keikkailemme.

Mikko itse oli vaihto-opiskelijana neljä kuukautta Irlannissa. – Opiskelu oli siellä aikalailla samanlaista kuin meilläkin. Vaihto-opintoihin oli helppo lähteä, kun kotimaassa on tottunut puhumaan englantia. Ja onhan nykyisin monet työpaikkailmoituksista englanniksi.

Opiskelijayhdistyksen aktiivina Mikko on ollut neljän vuoden ajan: koko ajan kansainvälisenä tuutorina ja kaksi vuotta hallituksen varapuheenjohtajana.

- Ollessani kv-tuutorina olin vaihto-oppilasasuntolan talonmies ja asuin kampuksella. Työstä ei saanut palkkaa, mutta asuminen oli ilmaista, kun autoin vaihtareita käytännön asioissa, kuten kaupassa käynnissä.

Ei kirveelläkään Helsinkiin

Mikko suhtautuu luottavaisesti tulevaisuuteen. Valmistumisen jälkeen uravaihtoehdot ovat monipuoliset: ohjelmistosuunnittelua, testausta tai vaikkapa www-ohjelmointia. – Toiveissani on, ettei pelkkää koodia tarvitsisi vääntää. Mieluiten työskentelisin ohjelmisto- ja tuotemarkkinoinnin puolella.

Maalaispojaksi itseään tituleeraava Mikko on kotoisin Seinäjoelta. Tarkoituksena on kuitenkin asettua Oulun seudulle tyttöystävän kanssa.

Lue lisää aiheesta
Extra - Näppituntuma tekniikan mullistuksiin


avain Avainsanat:Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook