Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Tulevaisuuden tuottamiseen tutustumassa

Teksti: Anne Aho Kuvat: Milan Kolarovic

Joskus voi olla vaikea valita pelkän hakijan oppaan perusteella jatko-opiskelupaikkaa. Extra kutsuikin kaksi Kastellin lukion abia tutustumaan Kulttuurialan yksikön viestinnän koulutusohjelman mediatuottamisen suuntautumisvaihtoehtoon.

Kastellin lukion tämän kevään abeilla Juho Meriläisellä ja Viivi Leinolla kiinnostaisi opiskella tulevaisuudessa mediaa.

Kastellin lukion tämän kevään abeilla Juho Meriläisellä ja Viivi Leinolla kiinnostaisi opiskella tulevaisuudessa mediaa.

Tämän kevään abeilla Viivi Leinolla ja Juho Meriläisellä on sama ajatus tulevaisuudesta, sillä heitä molempia kiinnostaa tehdä töitä kulttuurialalla.

– Media-ala kiinnostaa minua ja erityisesti tuottaminen vaikuttaa mielenkiintoiselta, 18-vuotias Viivi kertoo.

20-vuotias Juho keskittyy tällä hetkellä jalkapalloiluun, mutta aikoo opiskella myös lisää.

– Olen kiinnostunut mediasta ja teen vapaa-ajallani esimerkiksi musiikki- ja videoprojekteja, joten tällaisella alalla tuntuisi luontevalta jatkaa, Juho sanoo.

Abit kertovat, että ammattikorkeakoulu tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.

– Ammattikorkeassa saa varmasti tehdä enemmän käytännössä kuin yliopistossa. Kavereilta on myös tullut hyvää palautetta Oamkista, abit summaavat

Tilat vakuuttavat

Abeille esitellään yksikön ylpeydenaiheet: videokuvauksiin suunnitellut tarkkaamo ja crossmediastudio sekä radiolähetys- ja äänitystilat.

– Paikan päällä selviää ala paljon paremmin kuin pelkästä hakijan oppaasta lukemalla, Viivi sanoo katsellessaan crossmediastudiota, jonne on rakennettu keskusteluohjelman kulissit.

Juho naurahtaa äänitystiloja esiteltäessä, että hänet löytäisi varmasti aina sieltä musiikkiharrastuksensa takia.

Juho ei sulje tulevaisuudesta omaa yrityksen mahdollisuutta pois, sillä se voisi tarjota enemmän vapauksia.

Juho ei sulje tulevaisuudesta omaa yrityksen mahdollisuutta pois, sillä se voisi tarjota enemmän vapauksia.

– On vähän eri luokan tavaroita täällä, kun vertaa omaan kotistudioon, hän hymähtää ja on selvästi tyytyväinen kuullessaan, että Oamkissa opiskelijat saavat käyttää tiloja hyvin vapaasti.

Tuottajaopiskelija tentissä

Toisen vuosikurssin mediatuottajaopiskelija Hanna Poropudas pääsee kertomaan ja vastailemaan abien kysymyksiin alasta.

– Miten tälle alalle työllistyy? Viivi utelee Hannalta.

Hanna kertoo, että valitsi itse tuottamisen, sillä arveli alalle työllistyvät kohtuullisen hyvin ja lisää, että yrittäjyyttäkin suositellaan.

– Olen ajatellut itselle omaa yritystä, sillä siinä työskentely olisi varmasti vapaampaa ja monipuolisempaa kuin toiselle työn tekeminen, Juho miettii.

Hanna neuvoo, että kaikista parhaiten oppii, kun lähtee heti mukaan yksikössä käynnissä oleviin projekteihin, joissa pääsee tekemään hommia. Myös harjoittelupaikan valinta on tärkeää, sillä se voi parantaa työllistymistä.

Vilkaisu opetukseen

Tutustumis- ja tenttaushetken jälkeen abit pääsevät seuraamaan toisen vuosikurssin mediatuottajien tietotekniikan opetustuokiota. Tunnilla perehdytään ohjelmaan, jolla voi luoda esimerkiksi mindmappejä eli ideakarttoja.

Tunnin jälkeen onkin aika summata, millainen mieli abeille jäi tutustumisesta.

– Houkuttelevalta kyllä kuulostaa ja tilat ovat hienot, molemmat tuumaavat.

Viivi toivoo pääsevänsä valintakokeisiin osoittamaan, kuinka kovasti haluaa alalle. Juho puolestaan kertoo, että kierroksella sai vähän hajua siitä, mille alalle kannattaisi suuntautua.

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook