Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Tekniikan kymmenottelija

Teksti ja kuva: Maarit Itkonen

Oulun seudun ammattikorkeakoulun Kulttuurialan yksikössä pidetään huolta siitä, että opiskeluvälineissä voidaan käyttää uusimpia sovellutuksia ja malleja.

Pasilta voi kysyä apua kaikista koulun laitteista.

Pasilta voi kysyä apua kaikista koulun laitteista.

Ammattitaitoiset opettajat neuvovat kojeiden käytössä sekä ohjelmien ymmärtämisessä. Kaikesta opastuksesta huolimatta on vain päiviä, jolloin sormi menee suuhun, eivätkä koneet toimi. Silloin pyydetään tekninen tukihenkilö Pasi Tyybäkinoja apuun.

Monitaiturina Pasi tietää ja hallitsee luokissa olevat tekniikat ja laitteet. Tietotaitonsa hän opiskeli Merikosken aikuiskoulutuskeskuksessa, hänen plakkaristaan löytyy viestintäalan perustutkinto.

– Myös itse työ opettaa koko ajan uutta. Tekniikka muuttuu tiuhaan ja markkinoille tulee uusia laitteita. Niiden käyttöhän täytyy aina itse opetella ensin, että osaa sitten auttaa muita, Pasi virnistää.

Opittavaa riittää. Korkeakoulun kaapeista ja varastoista löytyy videokameraa, äänityskalustoa, järjestelmäkameroita ja vaikka mitä vempaimia opiskelua varten.

– Periaatteessa kaikki laitteet kulkevat kauttani opiskelijoiden käyttöön, sillä ne varataan minulta etukäteen. Samalla, kun laitteet haetaan, voin vielä opastaa tekniikkaa, jos käytössä ilmenee ongelmia. Onneksi meillä tuli käyttöön uusi varausjärjestelmä nettiin, se helpottaa työtä paljon.

Päivän mittaan Pasilla riittääkin hommia, ja oman aikansa vie huoneiden välillä harppominen Kulttuurialan yksikön pitkillä käytävillä.

– Olenkin ajatellut, että pitäisi hommata potkulauta tänne töihin, naureskelee Pasi.
– Mutta itse kiireestä selviän sillä, että olen oppinut laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Hommat tuppaavat kasaantumaan, se on realismia. Kaikkea ei voi tehdä yhtä aikaa.

Mukavia immeisiä

Mieleltään ikinuori Pasi näyttää selvästi pitävän työstään.

– Olen kyllä viihtynyt hyvin. Täällä on mukavia ihmisiä töissä ja tykkään alasta, joten ei voi valittaa. Lisäksi opiskelijoiden kanssa tulee hyvin juttuun. Johtunee varmaan siitä, että kulttuurialalle ajautuu sosiaalisia immeisiä.

Myös erilaiset työtehtävät ovat Pasin mielestä plussapuolia.

– Ne tuovat mielekkyyttä tähän hommaan. Täällä ei todellakaan ole kahta samanlaista päivää, joten tylsistymisen vaaraa ei ole.

Pasi pitää koulutusta suurena mahdollisuutena. Rumpalin tulevaisuuden suunnitelmiin saattaa sisältyä myös jatkokoulutusta, mikäli työn ohella paljon aikaa vievä musiikkiharrastus jättää aikaa ja muu elämäntilanne sen sallii.

– Haluaisinkin sanoa kaikille Oamkin opiskelijoille, nykyisille ja tuleville, että tehkää opintojen aikana mahdollisimman paljon asioita. Niistä on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. Opiskelun puitteissa on laajat resurssit tekemiseen, joten käyttäkää niitä häikäilemättömästi hyväksenne.

avain Avainsanat:Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook