Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Pankit työllistävät tradenomit

Teksti ja kuva: Outi Juvani

Otso on lapsesta asti rakastanut numeroita. Jo kahdeksan vuotiaana hänellä oli selvät sävelet tulevan uran suhteen.- Sanoin, että minusta tulee isona suuren sairaalan talouspäällikkö, muistelee Otso Laxenius, 24. Otso opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulun Liiketalouden yksikössä viidettä vuotta.

Otsolla oli jo lapsena selvät sävelet tulevan uran suhteen.

Otsolla oli jo lapsena selvät sävelet tulevan uran suhteen.

Opintoihin kuuluva harjoittelu muutti Otson suunnitelmia sekä tulevan ammatin että valmistumisen suhteen. Tällä hetkellä hän työskentelee pankkialalla palveluneuvojana ja konttoriasiantuntijana Nordean asiakaspalvelussa.

Harjoittelu avaa ovia työelämään

Otson mukaan opintoihin kuuluva harjoittelu kannattaa ottaa vakavasti.

- Itse tein harjoittelun Nordean Kirkkokadun konttorissa Oulussa. Tuossa paikassa samana vuonna olleista harjoittelijoista on yli puolet työllistynyt Nordeaan. Itse sain vakituisen palveluneuvojan työn syyskuussa 2007, kertoo Otso.

Otson työtehtäviin henkilöasiakkaiden kanssa kuuluvat muun muassa palveluneuvonta, hukkuneet pankkikortit, ongelmat verkkopankin käytössä tai pörssisijoittamisen aloittaminen.

- Teemme oikeastaan kaikkea muuta, mutta käteistä emme anna, naurahtaa Otso. Lisäksi Otso työskentelee konttoriasiantuntijana. Nämä asiantuntijat suunnittelevat, miten konttoreissa tapahtuvia pankkipalveluja voidaan kehittää entistä toimivammiksi.

Kolmivuorotyötä tekevällä Otsolla yksikään päivä ei ole samanlainen. Hänen mukaansa päivät ovat taidollisesti vaikeampia kuin toiset. Tämä tekee työstä haasteellista.

- Ihmiset ovat puhelimessa aika armottomia. Toisaalta nautin siitä, että saan vihaisen asiakkaan. Palkitsevinta on saada tällainen asiakas tyytyväiseksi ja jopa naurahtamaan, miettii Otso.

Ensin opiskelu, sitten työ

- Olin vaihto-opiskelijana Unkarin Budapestissa. Vuoden aikana opiskelin kaikki ammatilliset ja valinnaiset opinnot: rahoitusta, kansainvälistä markkinointia ja EU-oikeutta. Työssäni minulla on ollut valtavasti hyötyä näistä aineista.

Otsolla on kuitenkin neuvo tuleville opiskelijoille takataskussaan.

- Suorittakaa opinnot ennen kuin menette työelämään. On vaikea yhdistää opiskelua ja töitä ilman, että jompikumpi niistä kärsisi. Aika ei vaan riitä sataprosenttisesti molempiin. Otso valmistuu keväällä 2008. Hänellä on liiketalouden opinnoista jäljellä vain opinnäytetyö ja muutama tentittävä opintojakso.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook