Kaupungit

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Raahe – edullista asumista tasokkaasti

Teksti: Outi Juvani Kuva: Milan Kolarovic

Jyrki Sivonen opiskelee liiketalouden tradenomiksi Raahessa. Oamkilla on Raahen lisäksi yksikköjä Oulaisissa ja Oulussa.

Raahessa on kaikki palvelut. Niiden perässä ei Ouluun tarvitse lähteä.

Raahessa on kaikki palvelut. Niiden perässä ei Ouluun tarvitse lähteä.

Jyrkin opinnot ovat jo lähes loppusuoralla ja Raahe on ehtinyt tulla enemmän kuin tutuksi kolmannen vuoden opiskelijalle. Alkujaan Oulun pohjoispuolelta, Ylikiimingistä, kotoisin oleva Jyrki on viihtynyt opiskelukaupungissa hyvin.

– Halusin Raahen yksikköön opiskelemaan, vaikka Oulu olisi ollut lähempänä.

Jyrkin mukaan Raahessa asuminen on edullisempaa ja merikin on lähempänä kuin Oulussa. Etäisyydetkään eivät päätä huimaa: kilometri kampukselle ja 300 metriä keskustaan. Jyrki asuu vanhassa Raahessa puisessa omakotitalossa.

Opiskelijalla on mahdollista asua tasokkaammin pienemmällä paikkakunnalla.

– Minulla on oma ulkosaunakin. Se on mukava lämmittää kavereiden kesken perjantai-iltana rankan opiskeluputken päätteeksi, tunnelmoi Jyrki.

Olisi tylsää ainoastaan opiskella

Jyrki valmistuu ensi jouluna, mutta hänellä on jo nyt toinen jalka työelämässä.

– Olemme perustamassa pikkuveljeni kanssa konealan yritystä. Se tulee työllistämään jo ensi kesänä kymmenisen nuorta työntekijää, sanoo 23-vuotias Jyrki.
Jyrki Sivosen yritys työllistää kesällä kymmenkunta työntekijää.

Jyrki Sivosen yritys työllistää kesällä kymmenkunta työntekijää.

– Ehtisitkö ovimieheksi vaihtareiden pippaloihin? kysytään Jyrkiltä kesken haastattelun.

Ja ehtiihän tämä duracell, joka on monessa mukana: perustamassa Raahen tradenomiopiskelijoita, istunut vuoden päivät valtakunnallisessa tradenomiopiskelijaliiton ja Oamkin hallituksissa sekä toiminut tutorina.

Rentoutumista lasketellen

Jyrkin mielestä Raahesta löytyy kaikki palvelut, mitä opiskelija vain tarvitsee. Myös mukavia hengailupaikkoja löytyy, jossa voi ”läyrytä” (suom. jutella).

– Elämä on muutakin kuin opiskelua, sanoo Jyrki, joka on ollut myös järjestämässä useana vuonna opiskelijoille laskettelureissua aina Slovakiaan asti.

Valtakunnalliselle reissulle laskettelijoita lähtee kaikkiaan parisen sataa, joista satakunta Oamkista, muutamia yliopistolta sekä muista pohjoisen korkeakouluista.

– Laskettelemme Slovakian parhaissa paikoissa. Hotelleissa ja rinteissä on sellaista vanhan ajan Bond-leffan tuntua.

avain Avainsanat:Kommentit

27.4.2008 klo 12:32
Laittakaapa ne mukavat hengailupaikat vielä järjestykseen Extrassakin! Kyllä niitä löytyy, vaikka iltaisin auki oleva kahvila yhä uupuu.
Pehr