Opiskelu

Viimeksi päivitetty 14.6.2013 klo 13:22

Hyvinvointiteknologiaa painonnostajille

Teksti: Aino Salonen Kuvat: Milan Kolarovic

Henry Hinkula on ollut vuosien varrella mukana kehittämässä hyvinvointiteknologian tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa Hytkessä jos jonkinmoista kojetta, vempainta ja härveliä.

Keväällä hyvinvointiteknologian koulutusohjelmasta valmistuva Henry Hinkula on ollut mukana kehittämässä maksimivoimamittaria.

Keväällä hyvinvointiteknologian koulutusohjelmasta valmistuva Henry Hinkula on ollut mukana kehittämässä maksimivoimamittaria.

Oamkin Tekniikan yksikössä hyvinvointiteknologiaa opiskeleva Henry tutustui alun perin Hytkeen erilaisten opiskeluun liittyvien hankkeiden kautta. Nykyisin Henry tekee laitteiden kehitystyötä Hytkessä Oamkin palkkalistoilla.

Hytken hankkeita rahoittavat pääosin ulkopuoliset tilaajat. Yksi Hytken pisimmälle kehitetyistä laitteista on maksimivoimamittari.

– Tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, tuleeko siitä koskaan kaupallista tuotetta. Olisihan se tietenkin mukavaa, jos laite pääsisi kaupallisille markkinoille, Henry miettii.

Idea henkilökunnalta

Maksimivoimamittari on kehitetty painonnostajia varten. Tilaajaa laitteella ei vielä ole, sillä idea mittarista tuli alun alkaen Oamkin henkilökunnalta.

– Mutta jos joku haluaa, siihen voi kyllä ostaa oikeudet, Henry mainostaa.

Laitteen käyttäjä laittaa mittarin kiinni ranteeseensa ja se kertoo, kuinka paljon käyttäjä voisi vielä nostaa.

– Jos nostat 10 kiloa, laite ilmoittaa, että voisit nostaa vielä 25 kiloa, Henry selventää.
Maksimivoimamittarin avulla voi selvittää kuinka paljon voi enimmillään nostaa.

Maksimivoimamittarin avulla voi selvittää kuinka paljon voi enimmillään nostaa.

Henry arvioi, että tähän mennessä kymmenillä hyvinvointiteknologian opiskelijoilla on ollut näppinsä pelissä mittaria kehitettäessä. Valmis tuote se ei kuitenkaan vielä ole.

– Tällä hetkellä laite näyttää liian vähän, josta aktiiviharrastajat ottavat helposti nokkiinsa, Henry naurahtaa.

Kontakteja yrityksiin

Hytke on tällä hetkellä suurin hyvinvointiteknologian koulutusohjelman hankkeissa työskentelevien opiskelijoiden ja harjoittelijoiden työllistäjä. Henry kertoo, että tähän mennessä lähes jokainen hyvinvointiteknologian opiskelija on ollut jollain tavalla mukana Hytken hankkeissa.

– Jos tuotteella on tilaaja, opiskelijoilla on mahdollisuus luoda kontakteja yritysmaailmaan. Osa opiskelijoista on työllistynytkin tätä kautta.

Hyvinvointiteknologian kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta Henry opiskelee sairaalateknologiaa. Valmistuttuaan hän aikoo vielä jatkaa osa-aikatyöntekijänä Hytkessä ohjaamalla uusia harjoittelijoita.

– Tällä alalla saa tehdä vähän kaikkea, ei vain pelkkää koodausta, vaan myös konkreettisia asioita.

Lue lisää aiheesta
Ullakko - Puhtia työntekoon Aktiviasta

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook