Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Opiskelijavoimin hyvinvointi tutuksi

Teksti ja kuva: Aino Salonen

Sosiaali- ja terveysalan yksikön sairaanhoitajaopiskelijat Sanna Möttönen ja Anne Marttila aloittivat opinnäytetyönsä hyvissä ajoin, sillä heidän on tarkoitus valmistua vasta vuonna 2010. Tammikuussa 2008 he saivat opinnäytetyönsä aiheeksi järjestää terveysaiheisen tapahtuman Tekniikan yksikössä.

Sairaanhoitajaopiskelijat Sanna Möttönen ja Anne Marttila mittasivat rasvaprosenttinsa.

Sairaanhoitajaopiskelijat Sanna Möttönen ja Anne Marttila mittasivat rasvaprosenttinsa.

Tapahtuman ajankohdaksi Sanna ja Anne valitsivat maaliskuun puolen välin.

– Vastaavanlainen tapahtuma on joskus pidetty alkoholin käytöstä. Tämä pidettiin eri teemoilla, Möttönen kertoo.

Idea tapahtumasta lähti Tekniikan yksikön opiskelijoilta itseltään. Sanna ja Anne ovat pitäneet useita ideapalavereja yksikön edustajien kanssa. Tapahtuman pääteemoja olivat tällä kertaa ravinto, liikunta, uni ja lepo sekä rentoutuminen. Myös opiskelijoiden sosiaaliset suhteet ja ajankäytön hallinta oli otettu tapahtumassa huomioon.

– Kaikki nämä vaikuttavat siihen, että opiskelija voi hyvin sekä henkisesti että fyysisesti, Anne perustelee.

Peliriippuvuus tämän päivän ongelma

Peliriippuvuus ja nettipelit ovat tulevien sairaanhoitajien mielestä etenkin miehillä tämän päivän ongelma. Tapahtuman tarkoitus oli tarjota neuvoja ja vinkkejä siitä, mikä voisi auttaa opiskelijaa pitkällä tähtäimellä. Stressi vaivaa hyvin suurta osaa opiskelijoista ja tapahtumassa annettiin neuvoja myös sen ehkäisemiseen. Riittävä unensaanti on myös opiskelijoille tärkeää.

– Joskus on pakko tehdä töitä vaikka keskellä yötä, Sanna myöntää.

Fyysinen kunto on hyvä pitää kohdillaan säännöllisen liikunnan avulla.

– Eli ei vain tänään, vaan säännöllisesti. Tärkeää on myös innostus liikuntaan, Anne huomauttaa.
Ensimmäisen vuoden tuottajaopiskelija Ulla Hämeenaho kokeili nirvanatuolia hyvinvointiteknologian suunnittelijan Niina Turusen avulla.

Viestinnän opiskelija Ulla Hämeenaho kokeili nirvanatuolia suunnittelija Niina Turusen avulla.

– Opiskelijan täytyy arvostaa itseään ja tarvittaessa hakea apua terveydenhuollosta. Tehtäviä kannattaa ottaa itselleen oman jaksamisen mukaan, Sanna neuvoo.

Tapahtumassa oli mukana muun muassa henkilökuntaa seurakuntapalveluista, kuntotestejä ja neuvoja siitä, miten voi tehdä edullista ruokaa. Tekniikan yksikön hyvinvointiteknologian koulutusohjelmasta oli tuotu alun perin henkilökunnan rentoutukseen tarkoitettu ”nirvanatuoli”.

– Tuoli sisältää erilaisia hierontaohjelmia, jotka voi kohdistaa joko ylä- tai alaselkään, Hyvinvointiteknologian suunnittelija Niina Turunen selittää.

Ensimmäisen vuoden viestinnän koulutusohjelman tuottajaopiskelija Ulla Hämeenaho pääsi testaamaan tuolia.

– Aika voimakkaita liikkeitä minun makuuni. Vähempikin riittäisi rentoutumiseen, kamppailulajeja harrastava Ulla kommentoi.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook