Viimeksi päivitetty 14.3.2011 klo 14:32

Opinnäytetyönä liiketoimintamalli senioriasumiseen

Teksti: Anne Aho Kuva: Milan Kolarovic

Oamkin ensimmäisten ylempien insinöörien joukossa valmistunut Harri Helenius tietää, että rakentamisalalla on pidettävä itsensä ajan tasalla.

Harri Helenius suunnitteli opinnäytetyönään Ristijärven kunnalle liiketoimintamallin, joka ohjaa senioriasuntojen rakentamista.

Harri Helenius suunnitteli opinnäytetyönään Ristijärven kunnalle liiketoimintamallin, joka ohjaa senioriasuntojen rakentamista.

Harri intoutui normaalin ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen opiskelemaan vielä ylemmän tutkinnon. Hän valmistui Oamkin Tekniikan yksikön rakentamisen koulutusohjelmasta insinööriksi (ylempi amk) vuonna 2005.

– Sain tietää Oamkista ja koska opiskelu oli vielä tuoreessa muistissa, tuntui mielekkäältä lähteä saamaan lisäkoulutusta, Harri kertoo.

Ylemmissä tutkinnoissa opinnäytetyöt ovat keskeisellä sijalla. Harrille aihe oli selvä työpaikan kautta: Ristijärven kunnan senioriasumisen hankkeeseen tarvittiin liiketoimintamalli.

– Olin työstänyt aihetta jo ennen opiskeluja, joten opinnäytetyötä tehdessä pohjamateriaalia oli hyvin. Tein tilaajien kanssa paljon yhteystyötä ja opettajilta sain paljon vinkkejä. Aihe ei ollut minulle vieras, sillä olen ollut senioriasumisen kanssa tekemisissä jo vuodesta 2002.

Opinnäytetyö käyttöön, ei pöytälaatikkoon

Harri kertoo, että motivaatio opinnäytetyön kanssa oli suuri, kun sen tiesi pääsevän käyttöön.

– Opinnäytetyössä haasteellisinta oli liiketoiminnan suunnittelu, koska kyse oli kuitenkin uudenlaiselle ajattelupohjalle tapahtuvan mallin toteutus. Tilaajalle tekeminen motivoi ihan eri tavalla kuin jos opinnäytteen tekisi pöytälaatikkoon, Harri sanoo.

Harri suunnitteli opinnäytetyössään toimintaympäristön huomioivan liiketoimintamallin, joka ohjaa senioriasuntojen rakentamista niin, että se houkuttelee asukkaita ja on myös kannattavaa. Sitä varten hän tallensi noin 200 Ristijärvelle muuttamisesta kiinnostuneen tiedot ylös.

– Sain silloiselta työkaverilta paljon apua liiketoimintaosaamiseen ja meillä oli muutenkin hyvin paljon asiantuntijaosaamista käytössä. Asiakkaiden kautta sain ensi käden tietoa ja mielipiteitä auttamaan tekemisessä, Harri tuumaa.

Käytännölle kiitosta

Harri on nykyisinkin töissä Ristijärven kunnalla. Työtehtävänä on Seniorivirtaa Oy:n toimitusjohtajan pesti ja hän on tällä hetkellä myös rakennustarkastajan viransijainen. Opiskelu Oamkissa jätti hänelle hyviä muistoja.

– Käytännönläheisyys oli erittäin hyvä asia. Lisäksi opetus oli todella laadukasta, sillä useat opettajat olivat suoraan yrityskentältä ja heillä oli ajantasaista tietoa alasta, Harri kehuu.

Eikä Harri ole vielä haudannut ajatusta opiskelusta jatkossakin.

– Minua kiinnostaa edelleen kyllä jatkaa opiskelua ja työn puolesta sitä tulee tehtyä. Rakentamispuolella esimerkiksi rakennusmääräykset muuttuvat ja niitä tulee uusia. Työssäni pitää pystyä neuvomaan asiakkaita tämän päivän tiedoilla, Harri tiivistää.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook