Viimeksi päivitetty 14.3.2011 klo 14:32

Kiinnostavat opinnot ja mukava porukka motivoivat

Teksti: Päivi Mäkinen Kuvat: Milan Kolarovic

Minna Shemeikka aloitti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelun Oamkin Degree Programme in Industrial Management -koulutusohjelmassa syksyllä 2007. Työelämässä vietettyjen vuosien jälkeen uuden oppiminen alkoi kiinnostaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuonna 2000 insinööriksi valmistuneella Minnalla alkoi olla työelämää takana jo useita vuosia.

- Pari kaveriani oli aloittanut jatko-opinnot ja kiinnostuin asiasta itsekin, Minna sanoo. Tällä hetkellä hän työskentelee Polar Electrolla quality engineerinä.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa opiskelee kokonaan englanninkielisessä koulutusohjelmassa viisi opiskelijaa. Suuntautumisvaihtoehtoina ovat Business Management ja Advanced Mechanical Engineering.

Rankan työviikon jälkeen opiskelemaan lähteminen on joskus raskasta. Minnan mielestä opinnot kuitenkin katkaisevat työviikon mukavasti.

Perjantaisin ja lauantaisin koulunpenkille

Opiskelukaverit ovat koulutukseltaan pääasiassa konetekniikkainsinöörejä. Minna opiskeli tuotantotaloutta, mutta pääsi opiskelemaan mekatroniikkaan suuntautuneiden opintojensa ansiosta.

- Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa valitsin suuntautumisvaihtoehdoksi Business Managementin.

Opintoihin kuuluu lähiopetusta ja omaehtoista opiskelua.

- Lähiopetusta on joka perjantai 12.30-20.00 ja lauantaisin 8.30-16.00. Joitakin kursseja saattaa olla iltaisin viikolla. Läsnäolopakkoa tunneilla ei ole. Jos useita tunteja jää väliin tai muut ovat tehneet tunneilla jonkin tehtävän, pitää itsekin tehdä jotakin jälkeen päin.

Kotitehtäviin kuuluu esseitä ja tenttikirjojen lukemista. Myös ryhmätöitä tehdään omalla ajalla.

Työviikko katkeaa mukavasti

Aikataulut ovat Minnan mielestä haasteellisia. Harjoitustyöt ja muut tehtävät pitäisi ehtiä tehdä työn ohessa.

Työviikon päälle perjantai-illaksi ja lauantaiksi opiskelemaan lähteminen on joskus raskasta, varsinkin, jos takana on rankka työviikko. Toisaalta taas opiskeluporukka on hauska ja asia kiinnostaa, joten opiskelu katkaisee työviikon mukavasti.

- Viikonloppujen "menettäminen" ei ollut kovin suuri muutos. Aikaisemmassa työssäni olin paljon työmatkoilla. Viikonloppuisin ei silloin ollut useinkaan vapaata, Minna sanoo.

Helmikuussa vuorossa opinnäytetyö

Työnantajat ovat suhtautuneet jatko-opintoihin Minnan mielestä hienosti. Työpaikan vaihto osui keskelle opintoja, joten opinnäytetyösuunnitelma oli tehtävä uusiksi. Helmikuussa loppuu lähiopetus ja edessä on tiimin toiminnan laadun varmistamiseen liittyvän opinnäytetyön tekeminen.

- Arvelen valmistuvani kahdessa vuodessa.

Minnan työtehtäviin kuuluvat muun muassa EU:n ympäristödirektiivien ja standardien asiantuntijana toimiminen, massatuotantovaiheen laadusta vastaaminen, sisäisien auditointien tekeminen ja ISO 9000 -yhteyshenkilönä toimiminen.

- Työssä jatko-opinnoista on monenlaista hyötyä. Aineet ovat hyödyllisiä ja niiden opiskelemisesta oli hyötyä myös hakiessani Polarille töihin, kertoo Minna.

Työelämän tarpeisiin koulutus vastaa hänen mielestään hyvin.

- Ja kun on ollut jo töissä, osaa opinnoista myös ottaa irti työn kannalta olennaiset asiat.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook