Viimeksi päivitetty 14.3.2011 klo 14:32

Opettaja opiskelijan paikalla

Teksti: Anni Jyrinki Kuva: Milan Kolarovic

Tietoliikenne insinööri ei usko hyötyvänsä ylemmästä amk-tutkinnosta rahallisesti, muuta uutta tietoa hän tarvitsee työssään jatkuvasti. Näin Teemu Korpelan uudesta tutkinnosta hyötyvät myös hänen oppilaansa Tekniikan yksikössä.

Tekniikan yksikössä tuntiopettajana työskentelevä Teemu Korpela tykkää opiskelun tuomasta vaihtelusta. Oman työpäivänsä päätteeksi hänen ei tarvitse muuta kuin kävellä opetustilan perälle ja vaihtaa opiskelijarooliin.

Tietokoneet ja erilaiset tekniset vempaimet ovat kiehtoneet Teemu Korpelaa pikkupojasta lähtien. "Mitähän tämä on syönyt" on ajatus, joka pyörii Teemun mielessä päivittäin.

– Taisin olla seitsemän vuotias, kun tutustuin 80-luvun ihmeeseen nimeltä Commodore 64, Teemu muistelee työpäivän kahvitauolla.

Commodoren ajoista tietokoneet ovat muuttuneet rutkasti, mutta Teemun kiinnostus niitä kohtaan on pysynyt entisellään. Valmistumisesta amk-insinööriksi alkaa olla kymmenen vuotta. Viime syksynä Teemusta alkoi tuntua, että olisi aika opiskella lisää. Syyskuussa 2008 hän aloitti tekniikan alan ylemmän amk-tutkinnon opiskelun Degree Programme in Information Technology –koulutusohjelmassa.

– Opiskelu tuo vaihtelua. Vaikka onhan se vähän hassua, kun omat kollegat ovat opettamassa.
– Oman työpäivän päätteeksi ei tarvitse muuta, kuin kävellä luokan perälle ja vaihtaa opiskelija rooliin, tuntiopettajana tekniikan yksikössä työskentelevä Teemu naurahtaa.

Oivallinen oppimisympäristö, kiinnostavia keskusteluja

Tekniikan yksikössä Teemu opettaa tietoliikennetekniikka ja erilaisten käyttöjärjestelmien ja protokollien hallintaa. Ylempi amk-tutkinto antaa hänelle mahdollisuuden hakea pysyvää opettajan paikkaa ammattikorkeakoulusta, mutta palkkauksessa uusi tutkinto ei välttämättä näy. Tämä ei Teemua vaivaa, vaan hän on tyytyväinen muihin uusiin tuuliin, joita opiskelu tuo tullessaan.

– Saan syventää ja soveltaa jo osaamani tietoa. Matematiikka vähän meinasi tuottaa hankaluuksia aluksi. On sen verran aikaa, kun viimeksi on tarvinnut derivoida tai integroida!

Ylemmän amk-tutkinnon opiskelu on hyvin itsenäistä. Teemu kuvailee opintoja enemmän akateemisuuteen pyrkiviksi, kuin perustutkinnoissa.

– Oppitunteja on maanantai- ja tiistai iltaisin. Itsenäisesti teemme esseitä ja muita kotitehtäviä.
– Yleensä opettaja pitää alustuksen käsiteltävästä aiheesta. Sitten aihe pilkotaan pienempiin osioihin ja me ryhmissä teemme niistä esitelmät, jotka esitämme kanssaopiskelijoille.

Parasta Teemun mukaan on juuri opiskelijoiden välinen vuorovaikutus ja mielipiteiden vaihto.

– Yritysmaailmasta tulevien opiskelijoiden kanssa on käyty hyvin mielenkiintoisia keskusteluja ja he ovat esimerkiksi tuoneet demolaitteita meille muille nähtäville.

Opettaja ilmiselvästi nauttii opiskelusta. Oikeastaan Teemua harmittaa, ettei hän aloittanut jatkotutkinnon suorittamista jo muutamia vuosia aiemmin.

– Opiskelu vie paljon aikaa, siihen pitää varautua. Olen pitänyt siitä huolen, että mitään tehtäviä ei jää rästiin. Yritän saada lopputyönkin, eli kehitystehtävän, tehtyä ensi kesän aikana.Kommentit

21.4.2009 klo 14:18
Hyvä Teemu!
keski pää

21.4.2009 klo 15:40
Kaikki tutut saanu YAMK houkuttelukirjeen mutta meikälle ei oo herunu :(
naak

21.3.2010 klo 16:12
Onko tuo koko koulutus englanniksi?
Noh

22.3.2010 klo 08:14
Kyllä, koulutusohjelman opetuskieli on englanti. Lisätietoa löydät täältä: www.oamk.fi/hakijalle/aikuiskoulutus/ylemmat/?ak_osi...
Anne Aho

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook