Viimeksi päivitetty 14.3.2011 klo 14:32

Tulevaisuutta tutkimaan, toimintaa kehittämään

Teksti: Anni Jyrinki Kuva: ShutterStock

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoille on tarjolla marras-joulukuuksi mielenkiintoinen opintojaksouutuus, josta on hyötyä koulutusalasta riippumatta.

Oamkissa päästään luomaan syvälle luotava katsaus tulevaisuuteen, kun kaikille ylemmille amk-tutkinnoille yhteinen Futureoriented development -opintojakso alkaa marraskuussa. Ensimmäiset luennot ovat ohjelmassa 5. marraskuuta. Viimeisen kerran opintojaksolaiset kokoontuvat yhteen joulukuun puolessa välissä.

– Ajatuksenamme on tarjota ylemmän tutkinnon opiskelijoille enemmän vaihtoehtoja vapaasti valittaviin opintoihin. Tällainen kaikille suunnattu opintojakso tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen jakamiseen ja verkostoitumiseen yli ammattirajojen. Tulevaisuudentutkimus tarjoaa minusta hyvän pohjan yhteisille opinnoille, koska kyseessä on moniin tieteisiin perustuva tiedonala, opintojakson vetäjänä toimiva Tiina Gallén kuvailee opintokokonaisuuden päätarkoitusta.

Mukaan mahtuu vielä

Futureoriented development -opintojakso on pakollinen osa opintoja ainoastaan luonnonvara-alan ylemmän amk-tutkinnon opiskelijoille.

– Muutama muiden alojen opiskelijaa on jo ilmoittautunut mukaan ja lisää todellakin mahtuu! Osallistujamäärää ei ole ennakkoon rajattu ja toimintatavatkin voidaan sopeuttaa helposti osallistujamäärän mukaan.
Esimerkiksi omalle työpaikalleen voisi luoda tulevaisuuden skenaarion tai vaikka pohtia, millaista sairaanhoitajan työ on vuonna 2014.

Koska kaksi Oamkin tarjoamista ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista on englanninkielisiä, pidetään opintojakso englanniksi. Opetuskielen ei kuitenkaan haluta tuovan liikaa rajoitteita opiskeluun. Tehtävät voi alasta riippuen tehdä myös suomen kielellä.

– Opintojakson perussisältönä on omaan ammattialaan liittyvä kehittämistehtävä, jossa hyödynnetään jotain tulevaisuudentutkimuksen menetelmää tai lähestymistapaa. Esseen aiheena voi olla jokin omaan työhön tai organisaatioon liittyvä teema. Esimerkiksi omalle työpaikalleen voisi luoda tulevaisuuden skenaarion tai vaikka pohtia, millaista sairaanhoitajan työ on vuonna 2014, Tiina toteaa.

Tulokset tutuksi seminaarissa

Tiinan mukaan monialaisuus kehittyy juuri tekemällä yhdessä ja tutustumalla eri alojen ihmisiin.

– Pyrinkin saamaan ylempien tutkintojen koulutusohjelmavastaavia mukaan seuraamaan työskentelyä ja tarvittaessa kommentoimaan opiskelijoiden aikaansaannoksia.

Heräsikö kiinnostus? Ylempää amk-tutkintoa opiskelevat voivat ilmoittautua opintojaksolle suoraan Tiina Gallénille sähköpostitse tiina.gallen (at) oamk.fi.

avain Avainsanat:Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook