Viimeksi päivitetty 14.3.2011 klo 14:32

Työstä kipinä opiskeluun – ja päinvastoin

Teksti: Miia Kärnä Kuva: Pekka Kallasaari

Jatko-opinnoissa tärkeintä on, että koulutus kiinnostaa opiskelijaa ja palkitsee yritystä.

Liisa ei omien sanojensa mukaan ole ehtinyt juuri rentoutua sitten viime kesäloman. – Näin keväällä riittää kävely ulkona tai vaikka pikainen makkaranpaistoretki jäälle.

Ylennys myyntipäälliköksi CAD-ohjelmistotalo Jidea Oy:ssa sai insinööri (AMK) Liisa Nurkkalan hakemaan uutta osaamista jatko-opinnoista.

– En kokenut olevani riittävän ammattitaitoinen uuteen tehtävääni, joten aloin etsiä tietoa erilaisista koulutusvaihtoehdoista. Kaikki löytämäni olivat vietävän kalliita, enkä olisi uskaltanut edes ehdottaa moisia työnantajalleni, saatikka maksaa niitä itse.

Etsiminen loppui, kun posti toi Industrial Management -koulutusohjelman esitteen.

– Sisältö oli kuin suoraan minulle tehty, eikä koulutus edes maksanut mitään. Ylempi korkeakoulututkinto kaupan päälle oli enemmän kuin mistä olin haaveillut.

Opinnäytetyö työn ohessa kovan puristuksen tulos

Uusi opiskelupaikka, uudet työtehtävät – yhdistelmä vaikuttaa yhtä haastavalta, mitä se Liisalle on käytännössä ollutkin. Energiaa opintoihin ovat tuoneet kuitenkin itse koulutussisällöt.

– Töissä monesti asiat junnaavat paikoillaan tai eivät mene aivan niin kuin olisi halunnut. Opiskellessa saa kokea paljon ahaa-elämyksiä, mikä tuo varmuutta ja tukea omien ajatusten taakse.

Liisa on opinnoissaan jo loppusuoralla. Opinnäytetyön on tarkoitus valmistua näinä viikkoina.

– Opinnäytetyön tekeminen on vaatinut kovaa puristusta ja aihekin on vähän elänyt sen edetessä. Aluksi aioin tehdä työni kansainvälisen kaupan aloittamisesta, mutta nyt se koskee internet-liiketoimintaa ja sen myynnillisiä mahdollisuuksia.

Haastavinta opinnäytetyön tekemisessä oli Liisan mielestä itse työn aloittaminen.

– Nyt kaikki opintojaksot on kuitenkin suoritettu hyväksytysti. Enää viimeiset sanat opinnäytetyöhön ja sitten tietysti mahdolliset korjaukset. Valmistumista juhlin pidennetyllä viikonlopulla jossain päin Eurooppaa. Ja pääsiäisenä pääsen jo onneksi Posiolle keväthangille nauttimaan auringosta.
Opiskellessa saa kokea paljon ahaa-elämyksiä, mikä tuo varmuutta ja tukea omien ajatusten taakse.

Yhteistyötä työnantajan kanssa

Opinnäytetyönsä aiheen Liisa suunnitteli yhdessä työnantajansa kanssa.

– Totesimme, että hyvä aihe on sellainen, joka kiinnostaa itseä ja palkitsee yritystä. Sellainen löytyi meiltä helposti.

Kiinnostavan aiheesta tekee sen läheisyys oman työn kanssa.

– Olen voinut hyödyntää kaikkea oppimaani suoraan työssäni.

Perjantain työpäivistä osa on mennyt opintojen parissa, mutta työnantajaa se ei ole vaivannut.

– Työnantajani on ollut todella positiivinen ja kannustava opiskelun suhteen. Huippu tyyppi! Minulla ei ole varsinaisia työaikoja, sillä matkustan paljon ja teen usein pitkää päivää. Ja ne perjantain työt ovat vastassa sitten seuraavalla viikolla.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook