Ylempi tutkinto tuo lisäeväitä työelämään

Teksti: Daniel Wallenius Kuva: Petteri Löppönen

Elisa Merentie ryhtyi osa-aikaiseksi opiskelijaksi ja lähti opiskelemaan ylempää amk-tutkintoa.

Elisa Merentie lähti opiskelemaan ylempää amk-tutkintoa, sillä hän halusi parantaa omia mahdollisuuksiaan saada uusia töitä.

Elisa Merentie aloitti opinnot Oamkin yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelmassa syksyllä 2010 ja valmistuu tänä keväänä. Hän on ollut opintojen ohella töissä Nokialla. Yhteensä työvuosia yrityksessä on kertynyt 14, joista kymmenen hän on ollut materiaaliprojektipäällikkönä vastuualueenaan materiaalihankinnat.

Aloittamisen kynnys oli tradenomiopintojen ansiosta todella matala ja tiedän, että opiskelu kannattaa.

Ylempi amk-tutkinto ei ole Elisan ensimmäinen työelämän ohessa suoritettu tutkinto. Hän valmistui aikanaan Kajaanissa merkonomiksi ja on päivittänyt osaamistaan työn ohessa jo kahdesti opiskelemalla tradenomiksi ja tekemällä logistiikan erikoistumisopinnot.

Aiemmat korkeakouluopinnot ovat Elisan mukaan paitsi helpottaneet päätöstä lähteä opiskelemaan uudestaan myös auttaneet häntä työelämässä.

– Aloittamisen kynnys oli tradenomiopintojen ansiosta todella matala ja tiedän, että opiskelu kannattaa. Olen osaamisen päivittämisen ansiosta pystynyt etenemään urallani ja voinut hyödyntää jo nyt uusinta oppimaani päivittäisessä työssä, hän iloitsee.

Yrittäjyys kiinnostaa

Elisan opinnoista on jäljellä enää pari opintojaksoa. Jo palauttamansa opinnäytetyön hän teki yrittäjyyden aloittamisen myyteistä ja möröistä.

– Tiesin alusta asti, että haluan tehdä sen yrittäjyydestä, sillä se kiinnostaa eniten. Itse asiassa siihen liittyviä opintojaksoja olisi voinut olla jopa vielä enemmän, Elisa pohtii.

Elisa nimeää opinnäytetyön yhdeksi vaativimmista kokonaisuuksista tutkinnossa. Opiskeluun on sen lisäksi kuulunut verkko-opetusta, lähiopetusta torstai-iltaisin ja perjantaisin sekä laajoja itsenäisiä tehtäviä.

– Itsenäiset tehtävätkin olivat aika vaativia. Ne olivat kuitenkin hyvä ratkaisu, sillä aika moni meistä käy opintojen ohella töissä, joten koulu pitää hoitaa omalla ajalla.

Elisalle lähiopetustunnit eivät muodostuneet ongelmaksi. Työnantaja suhtautui myönteisesti siihen, että opintoihin käytettiin aikaa.

– Talossa on huomattu, että on hyödyllistä, jos henkilökunta kouluttaa itseään.

Osan opinnoista Elisa sai suoritettua hyväksiluvuilla aiemmista opinnoistaan.

– Niiden saaminen on yleensä helppoa, jos on taustalla jotain korkeakouluopintoja.

Kohti uusia haasteita

Elisan elämässä päättyy valmistumisen myötä yksi aikakausi, kun työt Nokialla jäävät taakse.

– Lähtööni Nokialta ei liity mitään ovien paukkumista. Tykkäsin olla siellä, mutta päätin irtisanoutua, koska kaipasin jotain uutta.

Jatkossa Elisa uskoo etsiytyvänsä johonkin muualle kuin IT-alalle. Nokialta jäi tukku hyviä kontakteja, joita hän harkitsee hyödyntävänsä.

– Yrittäjyys ja työ, jossa saa olla vielä enemmän ihmisten kanssa tekemisissä, kiinnostavat. Näillä opinnoilla halusin parantaa omia mahdollisuuksiani saada töitä, Elisa sanoo.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook