Uutta osaamista tek­nologialiiketoiminnan johtamiseen

Teksti: Miia Kärnä Kuva: Shutterstock

Uudessa teknologialiiketoiminnan koulutuksessa AMK-insinöörit pääsevät laajentamaan teknistä osaamistaan liiketoiminnan tiedoilla ja taidoilla.

Oulussa on rajattomat mahdollisuudet ja laajat verkostot rohkeille osaajille.

Kannattavan liiketoiminnan pyörittäminen edellyttää teknologiayrityksessäkin yrityksen strategisen johtamisen, henkilöstön johtamisen, talousjärjestelmien, markkinoinnin, viennin, projektijohtamisen ja laatujohtamisen tuntemusta. Perinteisesti näitä opintosisältöjä on tarjottu Oamkissa pääasiallisesti Liiketalouden yksikön opiskelijoille. Nyt tarjolla on erityisesti AMK-insinööreille suunnattu, tekniikan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.

– Täysin uudesta opintokokonaisuudesta ei ole kyse, sillä teknologialiiketoiminnan koulutuksen sisällöt ovat pääpiirteissään samat kuin aiemmin järjestetyssä, englanninkielisessä Industrial Management -koulutuksessamme, tutkinto-ohjelmasta vastaava lehtori Hannu Päätalo tarkentaa.

Myös osa teknologialiiketoiminnan koulutuksesta järjestetään englanniksi.

Tukena tulevaisuuden rakentamisessa

Uusi tutkinto-ohjelma antaa ensisijaisesti valmiuksia toimia pk-yrityksen johtotehtävissä yrittäjän tukena esimerkiksi kehittämis- ja muutostilanteissa.

– Toki koulutuksessa saa hyvät valmiudet johtaa myös omaa yritystä. Meille on tullut esimerkiksi Nokialta vapautuneita insinöörejä hakemaan uutta suuntaa uralleen, ja tässä tulevaisuuden rakentamisessa haluamme olla tukena, Hannu korostaa.

Koulutukselle onkin selkeästi tilausta juuri Oulun seudulla, sillä viime aikojen pohjoista kasvuyrityspöhinää on ihasteltu ympäri maailman. Oulun kaupungin elinkeinopolitiikan toteutuksesta ja yritysten tarvitsemista kehityspalveluista vastaavan BusinessOulun mukaan alueella on jo yli 300 start up -yritystä. Tämä siitä huolimatta, tai juuri siksi, että kaupungista on kadonnut lyhyessä ajassa merkittävä määrä informaatioteknologian työpaikkoja.

Teknologialiiketoiminnan opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohella, mutta vaikka työpaikka katoaisi alta tai vaihtuisi uuteen kesken opintojen, voi tutkinnon Hannun mukaan suorittaa tehokkaasti itseään kehittäen.

– Tärkeintä on, että koulutukseen osallistuva insinööri oppii muuttamaan teknologisen osaamisen kannattavaksi liiketoiminnaksi.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook