Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka

Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala! Koulutuksessa suuntaudutaan energiatekniikkaan. Opinnoissa käsitellään erilaisia energiantuotantolaitoksia sekä energian käyttöön, jakeluun ja ympäristötekniikkaan liittyviä kysymyksiä. Valmistuttuasi voit työskennellä kansallisissa tai kansainvälisissä energiatekniikan ja ympäristöalan tehtävissä.

Energiatekniikan koulutus

 

Energia-ala on jatkuvasti esillä mediassa ja ihmisten arjessa. Yrityksissä, alan tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä poliittisessa päätöksenteossa ratkotaan nyt yhteiskunnan keskeisimpiä haasteita energian saatavuuteen ja ympäristöön liittyen. Energia-alan merkitys, kiinnostavuus ja työllistävyys korostuvat entisestään tulevaisuudessa. Energia-ala tarjoaa yhteiskunnallisesti merkittävän ja haasteellisen toimialan.

Koulutuksessamme suuntaudutaan energiatekniikkaan. Opinnoissa käsitellään laajasti erilaisia energiantuotantolaitoksia ja niihin liittyviä vaihtoehtoja sekä energian käyttöön, jakeluun ja ympäristötekniikkaan liittyviä kysymyksiä. Lisäksi käydään läpi erilaisia energiajärjestelmiä, joita hyödynnetään pienissä ja keskisuurissa kohteissa. Järjestelmissä yhdistyvät uudet ja perinteiset energiatekniset ratkaisut sekä erilaisten energiaratkaisujen toteuttaminen mahdollisimman kokonaistaloudellisesti. 

Opintojen aikana työskentelet omissa laboratorioissamme ja testaat muun muassa polttoaineita, palamista, vedenkäsittelyä ja korroosiota. Opit ymmärtämään eri energiamuotoihin liittyviä prosesseja ja osaat testata ilmiöitä myös laboratoriossa ja erilaisissa oppimisympäristöissä. Pääset tekemään projektiopintoja ja opinnäytetyötä tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Valmistuttuasi voit työskennellä kansallisissa tai kansainvälisissä energiatekniikan ja ympäristöalan suunnittelu-, käytönvalvonta-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä energia- ja vesilaitoksissa ja jätehuoltoyrityksissä, teollisuusyrityksissä, kuntien teknisillä osastoilla, ympäristökeskuksissa, energia-alan yrityksissä ja suunnittelutoimistoissa.

Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

  • suunnitteluinsinööri
  • tuotantoinsinööri
  • tuotekehitysinsinööri
  • käyttöinsinööri
  • kunnossapitoinsinööri
  • energianeuvoja
  • ympäristöinsinööri.

 

Laajuus ja kesto

240 op

4 vuotta

Kampus

Kotkantien kampus
Kotkantie 1
90250 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

14.–28.3.2018

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika monimuotototeutus

14.–28.3.2018

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Energiaa tarvitaan aina

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Sini Tamminen kiteyttää kysymyksen työllisyystilanteesta ytimekkäästi.

Artikkelikuva

Projektityönä energiaratkaisusuunnitelma vanhalle koululle

Voisiko vanhan koulun öljylämmitysjärjestelmän korvata vihreällä energialla? Tätä pohtivat energiatekniikkaa opiskelevat Janne…