Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka

Tutkinto Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Insinööri (AMK)
Laajuus/kesto 240 op / 4 vuotta
Tutkinto-ohjelma Energiatekniikan tutkinto-ohjelma
Kampus Kotkantien kampus
Kotkantie 1, 90250 Oulu
Hakukohteet

Kevään yhteishaussa 15.3.–5.4.2017 olivat mukana seuraavat tämän koulutuksen hakukohteet:

Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka, päivätoteutus Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka, monimuotototeutus

Energiatekniikan koulutuksessa opiskelija voi painottaa opintojaan erityyppisiin energiaratkaisuihin. Opinnoissa käsitellään laajasti erilaisia energiantuotantolaitoksia ja niihin liittyviä vaihtoehtoja sekä energian käyttöön, jakeluun, ohjaukseen ja ympäristötekniikkaan liittyviä kysymyksiä. Näissä yhdistyvät erilaiset uudet ja perinteiset energiatekniset ratkaisut.

Opintoja voi painottaa erityyppisten energiantuotantolaitosten suunnitteluun ja toteutukseen sekä energian käyttöön ja ohjaukseen. Opintojen aikana työskennellään Oamkin omissa laboratorioissa ja testataan muun muassa polttoaineita, palamista, vedenkäsittelyä ja korroosiota. Tavoitteena on, että valmistunut energiatekniikan insinööri ymmärtää eri energiamuotoihin liittyviä prosesseja ja osaa testata ilmiöitä myös laboratoriossa ja erilaisissa oppimisympäristöissä. Jos opiskelija keskittyy opinnoissaan enemmän ympäristötekniikkaan, voi hän hyödyntää myös laadukkaita kemian ja ympäristötekniikan laboratorioitamme.

Valmistunut voi työskennellä energiatekniikan ja ympäristöalan suunnittelu-, käytönvalvonta-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä esimerkiksi energia- ja vesilaitoksissa ja jätehuoltoyrityksissä, teollisuusyrityksissä, kuntien teknisillä osastoilla, ympäristökeskuksissa, energia-alan yrityksissä ja suunnittelutoimistoissa. 

Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

Opiskelijakokemuksia

Artikkelikuva

Energiaa tarvitaan aina

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Sini Tamminen kiteyttää kysymyksen työllisyystilanteesta ytimekkäästi.

Artikkelikuva

Projektityönä energiaratkaisusuunnitelma vanhalle koululle

Voisiko vanhan koulun öljylämmitysjärjestelmän korvata vihreällä energialla? Tätä pohtivat energiatekniikkaa opiskelevat Janne…

Lue, millaista energiatekniikan kehitystyötä opiskelijat tekevät yhdessä yritysten kanssa »

LUE LISÄÄ OPISKELUSTA

OPISKELU
Energiatekniikkaa aidossa oppimisympäristössä
OPISKELU
Energia- ja laboratorio-ala uudeksi koulutusohjelmaksi