Musiikkipedagogi (AMK)

Tutkinto Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Musiikkipedagogi (AMK)
Laajuus/kesto 240 op / 4 vuotta
Tutkinto-ohjelma Musiikin tutkinto-ohjelma
Kampus Kotkantien kampus
Kotkantie 1, 90250 Oulu
Hakukohteet

Kevään yhteishaku 14.–28.3.2018:

Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus

Musiikkipedagogin opintojen aikana sinusta kehittyy luova ja muutoskykyinen musiikin ammattilainen nykypäivän työelämään. Tutkinto antaa sinulle itsenäisen taiteellisen näkemyksen muodostamiseen tarvittavat instrumenttitaidot ja kattavan musiikillisen yleissivistyksen. Opit soveltamaan musiikillista osaamistasi pedagogina ja erilaisissa musiikillisissa projekteissa. Rakennat myös itsellesi kansallista ja kansainvälistä verkostoa ja opit hyödyntämään sen luomia mahdollisuuksia työssäsi musiikin alalla. Saat lisäksi valmiudet jatko-opintoihin ja musiikkialan yrittäjyyteen.

Pääinstrumenttisi määrittää opintojen sisältöjä ja sen valinta tehdään hakuvaiheessa. Voit opiskella seuraavia instrumentteja:

Musiikkipedagogiopiskelijana opintojesi keskiössä on instrumenttiosaamisesi. Pääinstrumentin B-opinnoissa keskityt sen hallintaan ja yhteismusisointiin. Vaihtoehtoisesti voit opiskella pääinstrumentin C-opintoja sekä sivuainetta, joita ovat sivuinstrumentti, musiikinteoria tai musiikkiteknologia. Solististen valmiuksien lisäksi kehität myös kamarimusiikki-, orkesterisoitto- ja/tai ensemble-osaamistasi.

Pedagogista osaamistasi rakentavat 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot työelämäläheisine harjoitteluineen. Pedagoginen opetusharjoittelu tapahtuu pääosin Oamkin musiikin koulutuksen omassa ”musiikkiopistossa” - musiikin harjoituskoulussa. Harjoitteluun kuuluva pedagoginen projekti ja työelämäharjoittelu suoritetaan mahdollisimman paljon oppilaitoksen ulkopuolella ja yhteistyössä työelämän kanssa.

Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyä mm. soiton/laulunopettajana, säestäjänä, esiintyvänä muusikkona, orkesterimuusikkona, yrittäjänä tai muuta musiikillista asiantuntemusta vaativissa työtehtävissä.

Opiskelijakokemuksia

Artikkelikuva

Rouheaa touhua

Simeoni Kakko ei itsekään tiedä, miksi juuri sellosta tuli hänen instrumenttinsa. Tuleva musiikkipedagogi kuitenkin tietää sen,…

Artikkelikuva

Kulttuurielämyksiä yhteistyönä

Oamkin yhteistyö kulttuurialan toimijoiden kanssa on lisääntynyt. Yhteistyönä on syntynyt muun muassa oopperoita.

LUE LISÄÄ OPISKELUSTA

OPISKELU
Rummut päristen yrittäjäksi
OPISKELU
Kanttorina Tokiossa
OPISKELU
Sarjakuvataiteilijallekin on hyötyä amk-tutkinnosta
OPISKELU
Tähtien opissa
OPISKELU
Vapautta ilman vapaa-aikaa

VIDEOT