Suuhygienisti (AMK)

Tutkinto Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Suuhygienisti (AMK)
Laajuus/kesto 210 op / 3,5 vuotta
Tutkinto-ohjelma Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma
Kampus Kontinkankaan kampus
Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu
Hakukohteet

Kevään yhteishaussa 15.3.–5.4.2017 oli mukana seuraava tämän koulutuksen hakukohde:

Suuhygienisti (AMK), päivätoteutus

Suuhygienisti (AMK) osaa tehdä vastuualueensa suun terveystarkastukset ja hallitsee hammas- ja suun sairauksien ehkäisyn. Hän osaa hoitaa kiinnityskudossairauksia ja ottaa röntgenkuvia hampaista. Myös esteettinen hammashoito sisältyy suuhygienistin työhön. Hän osaa vastuualueensa oikomishoidon toimenpiteet sekä toimia työympäristössä noudattaen turvallisia ja terveyttä edistäviä työtapoja. Suuhygienisti osaa toimia suun terveydenhoidon ensiaputilanteissa ja hallitsee vastuualueensa lääkehuollon periaatteet. Suuhygienistin työssä painottuvat asiakaslähtöinen terveyden edistäminen ja moniammatillinen yhteistyö.

Terveyden edistämiseen sisältyvää terveysneuvontaa toteutetaan moniammatillisessa työryhmässä hammashoitolan lisäksi neuvolassa, päiväkodissa, koululla sekä hoitolaitoksessa. Koulutukseen sisältyy runsaasti terveyden edistämistilanteiden/-tapahtumien järjestämistä.

Tehtäviin voi sisältyä myös alan kehittämisprojektien johtaminen, jossa korostuvat yhteistyötaidot, looginen ajattelu ja tiimin johtamisen taidot. Yrittäjänä toimiessa tarvitaan myös joustavuutta, luovuutta sekä riskien hallintataitoja.

Suuhygienisti voi työskennellä terveyskeskuksessa, sairaalassa, yksityisellä hammaslääkäriasemalla sekä myynti- ja markkinointitehtävässä. Hän voi toimia myös yrittäjänä ja itsenäisenä ammatinharjoittajana.

LUE LISÄÄ OPISKELUSTA

OPISKELU
Älä syytä hammaspeikkoa
OPISKELU
Suuhygienisti haluaa edistää terveyttä
OPISKELU
Potilaan hoidon harjoittelua sulassa sovussa
OPISKELU
Hammaspeikot saavat kyytiä!

VIDEOT