Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijan opas 2016‚Äď2017

  Opiskelu Oamkissa Opintojen suorittaminen Muita opiskelijapalveluita  

Opiskelu Oamkissa

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta muodostuu yksittäisistä opintojaksoista, opintokokonaisuuksista ja opintopoluista. Avoimen markkinoitu opetustarjonta julkaistaan kolme kertaa vuodessa www-sivuilla (syys-, kevät- ja kesätarjonta). Markkinoidun tarjonnan lisäksi voit avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kautta ilmoittautua periaatteessa mille tahansa opintojaksolle, jos sillä on vapaita paikkoja. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä. Valittavanasi ovat lähes kaikki Oamkin tutkintoon johtavan koulutuksen (myös Master-tutkintojen) opintojaksot lukuun ottamatta harjoittelua, opinnäytetyötä ja pedagogisia opintoja.

Jos haluat opiskella muita kuin avoimen ammattikorkeakoulun sivuilla ilmoitettuja opetustarjonnan opintojaksoja, otathan yhteyttä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöön hyvissä ajoin ennen uuden jakson alkua. Jos mahdollista, ota yhteyttä yhteyshenkilöön jo ennen lukuvuoden ensimmäisen jakson alkua, jolloin saat alustavaa tietoa siitä, missä vaiheessa lukuvuotta kiinnostustasi vastaavia opintojaksoja järjestetään. Huomaathan, että jokin tietty opintojakso saattaa alkaa vain kerran tai kahdesti lukuvuodessa. Kaikkia opintojaksoja ei toteuteta joka lukuvuotena.

Yhdessä oman alasi avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kanssa voit laatia henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi.

Voit hakea sinua kiinnostavia opintojaksoja opinto-oppaan opintojaksohaun kautta.

Opintojen hinta lukuvuonna 2016‚Äď2017 on 15 euroa per opintopiste tai 300 euroa lukuvuosi (opintopisteiden m√§√§r√§√§ ei rajoitettu). Huomioithan, ett√§ avoimen ammattikorkeakoulun maksukatto on 300 euroa lukuvuodessa riippumatta siit√§, opiskeletko yksitt√§isi√§ opintojaksoja vai oletko polkuopiskelija. Huomaathan, ett√§ kyseess√§ on ilmoittautumismaksu eli ilmoittautuminen on sitova ja laskutusperuste.

Opintojen suunnittelu

Opintojen suunnittelussa sinua auttaa ensisijaisesti kampuksen avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilö. Opintoja voit suunnitella myös opinto-ohjaajan, tutkintovastaavan tai tuutoriopettajan kanssa (etenkin, jos aiot suorittaa laajemman kokonaisuuden). Opintojakson opettajalta voit kysyä tietyn opintojakson suorittamiseen liittyviä asioita.

Opintojen laskutus

Lasku opinnoista lähetetään opintojesi alkamisen jälkeen ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi laskutusosoitteeseen. Mikäli laskussa on jotain epäselvää, otathan heti yhteyttä osoitteeseen avoin@oamk.fi.

Opintojen peruminen

Voit perua avoimen opintosi maksutta ennen opintojakson alkua ilmoittamalla asiasta sähköpostilla avoimen yhteyshenkilölle avoin@oamk.fi. Pelkkä ilmoitus opettajalle ei riitä. Voit perua myös opintojakson alkamisen jälkeen, mutta silloin joudut maksamaan opintomaksun.

Lukuvuoden aikataulu

Lukuvuosi (1.8.‚Äď31.7.) muodostuu jaksoista, joiden kesto on yhteens√§ 40 viikkoa. Lukuvuoden opetus alkaa p√§√§s√§√§nt√∂isesti elokuun lopussa viikolla 34 tai 35.

Lukuvuoden aikataulun voit tarkistaa Oamkin verkkosivuilta tai opiskelijaintranet Oivasta.

Opintojen aikataulu ja lukujärjestykset

Kampusten lukujärjestykset löytyvät Lukkarikoneesta. Huomaathan, että lukujärjestyksiin voi tulla vielä jakson alettua muutoksia, joten seuraa tiedotusta ja Lukkarikonetta. Jos sinulla on kysyttävää opintojen aikatauluista ja lukujärjestyksistä, ole yhteydessä avoimen yhteyshenkilöön tai opintojakson opettajaan.

Tiedottaminen ja yhteydenpito Oamkin henkilökuntaan

Henkilökunta käyttää tiedottamiseen yleensä Oivaa tai sähköpostia. Tiedottamiskäytännöistä kerrotaan opintojakson alussa. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat useimmiten muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Yhteystiedot löydät Oamkin verkkosivuilta tai Oivan hakutoiminnolla.

Huom.! Mikäli yhteystietosi vaihtuvat opintojen aikana, ilmoitathan asiasta heti avoimen yhteyshenkilölle, jotta voimme päivittää muutokset rekisteriin. Tietosi eivät päivity meille automaattisesti Väestörekisterikeskuksen kautta.

 

Ilmoittautuminen uusille opintojaksoille

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana sinun tulee ilmoittautua opintoihin aina avoimen yhteyshenkilön kautta. Et siis voi ilmoittautua opintojaksoille opiskelijahallintajärjestelmä Asion kautta kuten tutkinto-opiskelijat tai pelkästään sopimalla asiasta opettajan kanssa.

Opintojen hinta

Opintojen hinta lukuvuonna 2016‚Äď2017 on 15 euroa per opintopiste tai 300 euroa lukuvuosi (opintopisteiden m√§√§r√§√§ ei rajoitettu).

Huomioithan, että avoimen amkin maksukatto on 300 euroa lukuvuodessa riippumatta siitä, opiskeletko yksittäisiä opintojaksoja vai oletko polkuopiskelija. Huomaathan, että kyseessä on ilmoittautumismaksu eli ilmoittautuminen on sitova ja laskutusperuste.