Ateriatuki ja ruokailu

Olet oikeutettu ateriatukeen, mikäli opiskelet Suomessa suomalaisessa korkeakoulussa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Olet myös oikeutettu ateriatukeen, jos osallistut korkeakoulussa opintotukeen oikeuttavaan ammatilliseen koulutukseen, erikoiskoulutukseen tai poikkeuskoulutukseen.

Ateriatuen piirissä olevat ravintolat löydät kunnittain hakupalvelusta. Nämä ravintolat noudattavat valtioneuvoston vahvistamia ateriakokonaisuuksien enimmäishintoja. Ravintolan pitäjä on vähentänyt aterian enimmäishinnasta ateriatuen eli maksat ateriastasi siis tuen verran vähemmän. Ateriatuen määrä on alkaen 1,94 euroa aterialta.

Sinulla on oikeus yhteen ateriatuettuun ateriaan päivässä.

Saat alennushintaisen aterian näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia. Opiskelijakortin tulee olla SAMOKin tai Frankin sininen opiskelijakortti. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, mutta suoritat opintoja, jotka oikeuttavat ateriatuettuun ruokailuun, voit noutaa Kelan ateriakortin kampuksesi opiskelijapalveluista.