Showtanssi

Showtanssin erikoiskoulutusluokalla suuntaudutaan showtanssin lisäksi sitä tukeviin lajeihin kuten balettiin, nykytanssiin, jazztanssiin tai streettanssiin.

Erikoiskoulutusluokan oppilaat lukuvuodelle 2016-2017 on valittu. Mikäli olet kiinnostunut erikoiskoulutusluokkatoiminnasta voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tanssipaja@oamk.fi tai lue hakemisesta lisää.

Vanhat oppilaat ilmoittautuvat lukuvuodelle 2016-2017 täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen

Erikoiskoulutusluokka harjoittelee kolmena iltana viikossa. Lukukausimaksu EK -luokalle on 470 euroa. Syys- ja kevätlukukauden laskutamme erikseen.

Showtanssin erikoiskoulutusluokkien yhteyshenkilö on Outi Räsänen.

Lajiesittely

Showtanssi on Suomessa ja Euroopassa suosittu laji. Euroopassa lajissa on kilpailtu noin 30 vuoden ajan. Lisätietoja kilpailu- ja harrastustoiminnasta saat Finnish Dance Organizationin verkkosivuilta osoitteesta fdo.fi.

Showtanssi on näyttävä, monipuolinen laji, joka perustuu yhden tai useamman tanssilajin tekniikkaan ja ilmaisuun. Sen tekniikka perustuu samoihin vartalonkäytön perusperiaatteisiin kuin jazz- ja nykytanssissa.

Tunneilla opetellaan tanssin ja liikkumisen pääperiaatteita erilaisilla harjoitteilla. Harjoiteltavat osa-alueet jaetaan seuraavasti:

Showtanssi sisältää paljon parityöskentelyä, johon kuuluu toisen vieminen ja nostaminen. Edistyneiden opiskelijoiden harjoitteluun voi sisältyä akrobaattisia liikkeitä, kuten kärrynpyörä, käsillä seisominen ja erilaiset voltit.

Varusteet

Show-, jazz-, nykytanssi- ja balettitunneille puetaan aina ihonmyötäinen asu. Jalkineista ja niiden hankinnoista keskustellaan opettajan kanssa. Hiukset tulee olla kiinni.

Tunneille on hyvä ottaa mukaan vesipullo. Eväät kannattaa ottaa mukaan pitkien päivien varalle.