Oamkin vetovoima säilyi yhteishaussa

Julkaistu: 5.4.2017 klo 16:31

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkona 5.4. kello 15.00. Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) haki yhteensä 5 323 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on yhteensä 1 680. Näin ollen jokaista aloituspaikkaa kohti oli 3,17 ensisijaista hakijaa, mikä on saman verran kuin vuosi sitten. Hakijamääriin voi vielä tarkistusten jälkeen tulla muutoksia. Opetushallitus julkaissee valtakunnalliset hakijamäärät torstaina 6.4.

Hakijamäärältään suosituin koulutus oli sosionomikoulutus, jonka 90 aloituspaikkaa haki 653 ensisijaista hakijaa. Yhteensä sosionomikoulutukseen oli 1 924 hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli ensihoito, johon oli lähes 13 ensisijaista hakijaa ja yhteensä yli 33 hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia koulutuksia olivat terveydenhoitaja- ja sosionomikoulutukset. Näissä kummassakin oli noin kahdeksan ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Oamk käyttää tänä keväänä ollutta mahdollisuutta varata osa opiskelupaikoista ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Oamk varaa 30 prosenttia aloituspaikoistaan ammatillisen tutkinnon suorittaneille lukuun ottamatta englanninkielistä koulutusta. Tällä halutaan tukea ammatillisen tutkinnon suorittaneiden mahdollisuuksia korkeakouluopintoihin, mikä on yksi ammattikorkeakoulun tehtävistä.

Opiskelijavalintaprosessi jatkuu hakemusten käsittelyllä ja tämän jälkeen valintakokeilla. Englanninkielisen koulutuksen valintakokeet ovat viikolla 16. Suomenkielisen koulutuksen valintakokeet alkavat 27.4. sosiaali- ja terveysalan valtakunnallisella esivalintakokeella ja varsinaiset valintakokeet järjestetään 19.5.–9.6. Huomioitavaa on, että tänä keväänä valtaosaan valintakokeista ei enää lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijoiden tulee itse tarkistaa valintakokeen sisältö, ajankohta ja paikka korkeakoulujen www-sivuilta.

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan viimeistään 30.6.2017 Opintopolku-palvelussa.

Lisätietoja Oamkin opiskelijavalinnasta:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)

Tiedotetta päivitetty 7.4. Ensisijaisten hakijoiden määrä korjattu.