Elintarvikealan hanketreffit, maaseuturahaston rahoitusinfo ja Ruokariihi Oulussa 15.11.2017

Julkaistu: 20.10.2017 klo 13:46

Ajankohta: Keskiviikko 15.11.2017 klo 9.00 alkaen
Paikka: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (Veteraanikatu 1, 90130 Oulu), Kymmenen Virran Sali

Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan elintarvikealan yritysten kehittämispäivään! Päivä aloitetaan alan kehittäjille suunnatuilla hanketreffeillä, joiden aikana kuullaan valtakunnallisen lähiruoan koordinaatiohankkeen toiminnasta sekä keskustellaan elintarvikealan hankkeiden, yritysten ja muiden toimijoiden välisestä tiedonvaihdosta, yhteistyöstä ja työnjaosta. Päivä jatkuu maaseuturahaston rahoitusinfolla, jossa käydään läpi tarjolla olevat yritys-, yritysryhmä- ja kehittämishanketuet. Iltapäivän Ruokariihessä paneudutaan Pohjois-Pohjanmaalla toimivien elintarvikealan yritysten kehittämistarpeisiin ja tulevaisuudennäkymiin. Ruokariihi on suunnattu erityisesti alan yrityksille ja kehittäjille ja sen järjestävät seuraavat hankkeet:

- ELYKE – Elintarvikealan yritysten tarpeet Pohjois-Pohjanmaalla
- PPBIO – Kohti kestävää taloutta

Voit osallistua valintasi mukaan joko koko päivän ohjelmaan tai erikseen valitsemiisi tilaisuuksiin. Kehittämispäivä on osallistujille maksuton

Ohjelma

Lue lisää tapahtuman esitteestä.

Elintarvikealan hanketreffit

09.00–09.15Kahvia tarjolla
09.15–09.30Tervetuloa ja katsaus elintarvikealan rahoitukseen
Ryhmäpäällikkö Tiina Suutari, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
09.30–09.50Yhdessä tehden parempiin tuloksiin
Kehittämispäällikkö Heidi Valtari, Turun yliopiston Brahea-keskus
09.50–10.50Yhteistä keskustelua elintarvikealan käynnissä olevista hankkeista ja tulevista kehittämistoimista

Maaseuturahaston rahoitusinfo

10.30–11.00Kahvia tarjolla
11.00–11.10Tervetuloa
Yksikön päällikkö Timo Lehtiniemi, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
11.10–11.30Elinkeinojen yhteistyö ja yritysten rahoittaminen
Ryhmäpäällikkö Tiina Suutari, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
11.30–11.45Rahoitushaut vuonna 2018
Asiantuntija Kukka Kukkonen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
11.45–12.00Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke
Kehittämispäällikkö Heidi Valtari, Turun yliopiston Brahea-keskus

Ruokariihi

12.15–12.45Huikopalaa tarjolla
12.45–13.15Pohjoisuudesta ja yhteistyöstä tukea elintarvikevientiin
Tutkija, asiakaspäällikkö Lotta Heikkilä, Luonnonvarakeskus (Luke)
13.15–13.45Teknologian mahdollisuudet tuotannon ja liiketoiminnan kehittämisessä
Professori Juha Röning, Oulun yliopisto
13.45–15.30Työpajatyöskentelyä kahvikupposten ääressä
(osallistujat kiertävät kaikissa työpajoissa)

  • Verkostoituminen, kasvu ja vienti,
    sparraajana tutkija, asiakaspäällikkö Lotta Heikkilä, Luonnonvarakeskus (Luke)

  • ICT:n ja teknologian mahdollisuudet tuotannon ja liiketoiminnan kehittämisessä sparraajana professori Juha Röning, Oulun yliopisto

  • Osaamis- ja koulutustarpeet
    sparraajana kehittämispäällikkö Heidi Valtari, Turun yliopiston Brahea-keskus
15.30–16.00Työpajojen yhteenveto. Miten tästä eteenpäin?

  • Asiakaspäällikkö Lotta Heikkilä (Luonnonvarakeskus, Luke),professori Juha Röning (Oulun yliopisto) ja kehittämispäällikkö Heidi Valtari (Turun yliopiston Brahea-keskus)

  • Keskustelun vetää tutkimusprofessori Toivo Muilu, Luonnonvarakeskus (Luke).
16.00Kiitokset osallistujille!

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan kehittämispäivään viimeistään 08.11.2017 mennessä.

Ilmoittautumisaika on päättynyt