Oamkin Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -tiimi Porin SuomiAreenalla 12.7.!

Julkaistu: 9.6.2017 klo 08:14

Oulun ammattikorkeakoulun ja Koulutusavain Oy:n Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -tiimi on päässyt 231 tiimin joukosta 15 joukkueen finaaliin Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran järjestämässä Ratkaisu100-haastekilpailussaSinä osaat! Tytöt ja teknologia -tiimiin kuuluvat Oamkin eKampukselta Anna Kolehmainen, Leena Paaso ja Hanna Ylönen. Olemme finaalin ainoa pohjoissuomalainen tiimi ja ainoa tiimi, joka edustaa ammattikorkeakouluja.

Ratkaisu100-tiimit esiintyvät 12.7. Porin SuomiAreenan Aika-lavalla koko päivän. Tule mukaan kannustamaan Sinä osaat! -tiimiämme!

Tiimimme ratkaisee Ratkaisu100-kilpailussa seuraavaa haastetta:

Suomalaiset tytöt ovat PISA-tutkimuksen mukaan luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita heti Singaporen jälkeen. He ovat kuitenkin OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja luonnontieteiden aloille. Tyttöjen luottamus omaan osaamiseensa tiedeaineissa on Suomessa heikkoa: suurempi osuus arvioi taitonsa fysiikassa, kemiassa ja tietojenkäsittelyssä huonoksi kuin hyväksi.

Jos teknologia-alan työmarkkinoilla olisi yhtä paljon naisia kuin miehiä, EU:n bruttokansantuote voisi kasvaa jopa 9 miljardilla eurolla. Sinä osaat! -ratkaisun tavoitteena on suomalaisen kilpailukyvyn parantaminen. Tavoitteena on myös mahdollisuuksien tasa-arvon edistäminen: sukupuolesta, maantieteellisestä sijainnista tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Ratkaisu, jota kehitämme, on aktiivinen, monikanavainen toimijoiden ja toimintojen joukko eli ekosysteemi, joka sisältää digitaalisia kohtaamispaikkoja sekä tytöille ja heidän lähipiirilleen että koululle, vaikuttajille ja työelämälle. Tärkeimpänä tavoitteena on löytää keinot, joilla vahvistetaan tyttöjen luottamusta omaan osaamiseensa. Samalla haluamme poistaa suomalaisen työelämän ja koulutuksen rakenteellisia esteitä.

Ratkaisu100-kilpailu on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän. Parhaan idean kehittäjät saavat ratkaisun toteuttamiseen miljoona euroa Sitran 50-vuotisjuhlassa marraskuussa 2017. Lopulliset kilpailuesitykset jätetään 9.10. Lisätietoa kilpailusta: ratkaisu100.fi

Haluatko mukaan verkostoomme? Haluaisitko tehdä kannustusvideon tytöille YouTube-kanavallemme tai kertoa videolla tekniikan alasta? Ota meihin yhteyttä ja seuraa kanaviamme:

Youtube

Twitter

Facebook

sinaosaat.fi

sinaosaat#oamk.fi (korvaa # -> @)