Valmistuneiden alumnitoiminta

Alumnit ry on Oamkista valmistuneiden ja siellä työskentelevien oma yhdistys, joka on toiminut vuodesta 2004. Yhdistys kokoaa yhteen asiantuntijatiedon, jota valmistuneilla on työelämän tarpeista ja vaatimuksista.

Välitämme tietoa ammattikorkeakoululle, jotta koulutusta osataan kehittää oikeaan suuntaan. Osallistumme esimerkiksi koulutuksen kehittämisryhmiin sekä vierailemme opintojaksoilla. Päämääränämme on, että Oamk tunnetaan korkeatasoisena kouluttajana. Järjestämme säännöllisesti tilaisuuksia ja illanviettoja, jotka edistävät alumnien yhteydenpitoa. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Oamkin ja sen opiskelijakunta OSAKOn sekä työelämän sidosryhmien kanssa.

Tarvitsemme asiantuntijuuttasi

Kun liityt jäseneksi, saat mahdollisuuden osallistua järjestämiimme tilaisuuksiin ja pääset verkostoitumaan muiden alumnien kanssa. Jäsenenä saat kuukausitiedotteen sähköpostiisi sekä ajankohtaista tietoa Oamkin tarjoamasta jatko- ja täydennyskoulutuksesta. Liittyminen on ilmaista.

Tule mukaan verkostoitumaan ja kehittämään Oamkin koulutusta!

Lisätietoja toiminnastamme saat osoitteesta alumni@oamk.fi tai puhelimitse 040 575 2434.

Ajankohtaista

Haluaisitko kertoa opiskelijoille omista kokemuksistasi työelämässä vierailemalla opintojaksoilla? Sinun ei tarvitse olla huippupuhuja, sillä tärkeintä on, että jaat tarinasi ja kerrot, kuinka olet löytänyt oman urasi. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä osoitteeseen alumni@oamk.fi.

Vuoden alumni

Valitsemme yhdessä Oamkin kanssa vuosittain valmistuneen opiskelijan, joka on toiminnallaan luonut positiivista kuvaa ammattikorkeakoulusta. Valinnalla lisäämme Oamkin tunnettuutta korkeatasoisena kouluttajana sekä teemme alumniyhdistystä tunnetuksi. Vuoden alumni on edustustehtävä, joten hänet kutsutaan seuraavan vuoden ajan kunniavieraana Oamkin tilaisuuksiin. Hän voi olla mukana opiskelija- ja alumnirekrytoinnissa sekä lehtijutuissa. Vuoden alumni toimii alumniyhdistyksen ja Oamkin edustajana.

Vuoden alumni 2017: Ville Mankkinen

Ville Mankkinen on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on positiivinen, kannustava, työteliäs ja esimerkillisen päättäväinen siinä, mitä tekee. Ville on johtanut useita sinfoniaorkestereita kotimaassa ja ulkomailla. Kemin kaupunginorkesterin intendenttinä hän tarjoaa harjoittelupaikkoja Oamkin musiikin opiskelijoille. Ville arvostaa Oamkista saamaansa koulutusta, ja hän on pitänyt yhteyttä entiseen korkeakouluunsa. Ville on tärkeä Oamkin yhteistyökumppani.

Vuoden alumni 2016: Liisa Kontturi-Paasikko

Liisa Kontturi-Paasikko on pidetty ja arvostettu tanssinopettaja, joka oman tanssiyrityksensä ohella kouluttaa tanssinopettajia niin Oamkissa kuin valtakunnallisissa ohjaajakoulutuksissa. Hän työllistää yritykseensä sekä Oamkissa opiskelevia että valmistuneita tanssinopettajia. Liisa on toiminut liki 30 vuotta tanssinopettajana, ja hän on osaltaan ollut nostamassa paritanssin osaamista Suomessa. Oululainen tanssinopettajakoulutus täyttää tänä syksynä 25 vuotta, ja Liisa on yksi heistä, jotka ovat olleet kehittämässä koulutusta alusta asti.

Vuoden alumni 2015: Asmo Saloranta

Asmo Saloranta on reilu, toiset huomioonottava, hyvin positiivinen ja energinen sekä todellinen yrittäjä eli sitkeä ja periksiantamaton tyyppi, joka on omalla toiminnallaan luonut Oulun talousalueelle yritysverkostoa ja siten synnyttänyt uusia työpaikkoja. Hän tekee yhteistyötä Oamkin kanssa muun muassa opinnäytetöiden toimeksiantojen kautta ja on tuonut Oamkille runsaasti näkyvyyttä sekä opintojensa jälkeen että jo niiden aikana.

Vuoden alumni 2014: Mikko Sortti

Mikko Sortti on positiivinen ja iloinen moniosaaja, joka ei arkaile tarttua haasteisiin. Hänellä on yrittäjämäistä asennetta, ja hän pitää tiiviisti yhteyttä oman kampuksensa henkilökuntaan. Alumnina hän on aina valmis kertomaan opiskelijoille omasta työurastaan. Mikko on myös osallistunut koulutuksen kehittämisen ideointiin tuomalla siihen työelämän näkökulmaa opiskelijan asemaa unohtamatta.

Vuoden alumni 2013: Rita Porkka

Rita Porkka on oiva esimerkki elinikäisestä opiskelijasta. Valmistumisensa jälkeen hän on suorittanut työnsä ohessa maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon ja pätevöitynyt ammatilliseksi opettajaksi. Toukokuussa hän sai lisätä ansioluetteloonsa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon maaseudun kehittämisen koulutuksesta.

Ritan työ KantriOulu-hankkeessa on ollut tärkeää ja ainutlaatuista. Työlleen hän on saanut myös paljon medianäkyvyyttä. Tehdyn työn ansiosta myös Oamkin rooli merkittävänä alueellisena kouluttajana on nostettu mediassa esille.

Vuoden alumni 2012: Joni Pakanen

Joni Pakanen on valmistunut medianomiksi vuonna 2008. Hän on taikuuden ammattilainen ja monipuolinen ja arvostettu viihdetaiteilija. Hän on panostanut oman uransa kehitykseen ja tehnyt sekä omia produktioita että monipuolisesti yhteistyötä useiden tahojen kanssa. Joni on ehtinyt tekemään uraa myös kansainvälisesti. Hän on säilyttänyt tiiviin yhteyden Oamkiin valmistumisensa jälkeen. Joni on tuonut omaa koulutustaustaansa esiin myös julkisuudessa ja lisännyt ammattikorkeakoulun tunnettuutta muun muassa kulttuuriosaajien kouluttajana.

Vuoden alumni 2011: Teemu Vähä

Oululainen Teemu Vähä on valmistunut sosionomiksi vuonna 2000 ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutuksessa keväällä 2011. Hän on toiminut johtavana nuorisotyöntekijänä Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa useita vuosia. Teemu Vähä tekee työtä tulevaisuuden eteen lasten ja nuorten parissa. Hän toimi useita vuosia Oamkin alumniyhdistyksen hallituksessa ja toimii edelleen aktiivisesti Oamkin alumneissa.

Vuoden alumni 2010: Tony Manninen

Oululainen Tony Manninen on valmistunut tietotekniikan insinööriksi Raahen Tietokonealan oppilaitoksesta, joka on vuodesta 1997 alkaen ollut osa Oamkia. Tällä hetkellä Manninen toimii oululaisen LudoCraft-pelisuunnittelufirman toimitusjohtajana sekä Oulun yliopiston professorina.

Tony on menestynyt työssään niin Suomessa kuin maailmalla ja samalla tuonut tunnetuksi omaa koulutustaustaansa Oamkissa. Hän on kiinnostava ja kysytty esitelmöitsijä, joka vierailee usein ja mielellään luennoimassa myös entisessä opinahjossaan monilla eri koulutusaloilla.

Vuoden alumni 2009: Sanna Hirvaskari

Tanssinopettaja Sanna Hirvaskari oli historian ensimmäinen Vuoden alumni. Hänet valittiin marraskuussa 2009. Sanna on positiivinen ja iloinen tanssin ammattilainen, joka on säilyttänyt tiiviin yhteyden Oamkiin. Sanna on myös tuonut omaa koulutustaustaansa esiin julkisuudessa esiintyessään. Siten hän on lisännyt ammattikorkeakoulun tunnettavuutta muun muassa kulttuuriosaajien kouluttajana.

Yhteystiedot

Oamkin Alumnit ry
Kajaanintie 32 D 61
90130 Oulu
040 575 2434
alumni@oamk.fi

Alumnien blogi