Tuore yrittäjä haki lisää pätevyyttä

8.3.2016 :: Teksti: Pia Alatorvinen

Antti Korhonen on suhteellisen tuore koulutusalan yrittäjä. Hän toimii yhden miehen yrityksensä kautta AEL:n koulutusasiantuntijana Oulussa ja lisäksi hänellä on pienempiä asiakkaita, jotka tarvitsevat esimerkiksi työturvallisuuskoulutuksia. Antti saa kevään aikana Oamkin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta näyttötutkintomestarin pätevyyden. Lisäoppi oli omalla uralla tarpeen.

antti netti.jpg

– Kun lähden itse tutkintoryhmiä luotsaamaan, niin onhan tämä tutkinto pakko olla itsellä, Antti toteaa.

Antin tausta on logistiikkapuolella. Hän on opiskellut ammattikorkeakoulussa liiketoiminnan logistiikkaa.

– Olen rekkakuskista ponnistanut eteenpäin. Viimeksi työskentelin kuljetusesimiehenä, kunnes minua pyydettiin koulutustehtäviin, Antti kertoo.

Antin työhön kuuluu kuljetusalan ammattitutkintojen suunnitteluun ja järjestelemiseen liittyviä tehtäviä. Itse hän kutsuu itseään yleismieheksi. Yrittäjänä toimimisessa on vapautta.

– Koordinoin koulutuksia, teen opintojen henkilökohtaistamisia ja huolehdin opiskelijoista. Trukkikuskeja koulutan myös itse.

Antti on voinut käyttää näyttötutkintomestarin opintojaan hyödyksi suoraan töissään. Esimerkiksi parhaillaan hän suunnittelee auto- ja kuljetusalan työnjohtajan ammattitutkintoa. Antti on yhdistänyt suunnitelman opintoihinsa ja on saanut siihen matkan varrella hyödyllisiä kommentteja.

– Nyt suunnitelma on todella hyvä. Opinnoista oli ihan konkreettista apua.

Lisäksi opiskellessa on tullut esille paljon yleistä asiaa, esimerkiksi tietoa lainsäädännöstä. Nyt Antin tietämys on paremmalla tolalla ja ajan tasalla.

– Uutta tietoa on voinut viedä myös kollegoille.

Opintojen tahti on ollut sopiva. Vaikka läsnäolopakkoa ei olekaan, 34-vuotias Antti on halunnut osallistua kaikkiin lähipäiviin.

– Olen halunnut ottaa opiskelusta kaiken irti.

Aikuisena opiskeleminen onkin ollut erilaista kuin parikymppisenä. Opiskeluporukassakin löytyy taustaa kaikenlaisilta ammattialoilta maataloudesta videostriimaukseen.

– Aikuisilla ihmisillä on elämänkokemusta. Ja kaikki ovat motivoituneita opiskelijoita. 

Oletko kiinnostunut näyttötutkintomestarikoulutuksesta? Hakuaika on 1.2.–22.3.2016