sinaosaat.png

sinaosaat.png

     

Sinä osaat!  #TytötJaTeknologia #JottaTeknologiaEiSyrjäytyisiNaisista

Tervetuloa Sinä osaat! Tytöt ja teknologia –sivuille!

Näiden sivujen tarkoituksena on toimia kohtaamispaikkojen lähtöpisteenä tytöille, vanhemmille, opettajille, ohjaajille, tekniikan- ja teknologia-alalla työskenteleville naisille sekä yhteistyökumppaneille ja päättäjille.

Suomalaiset tytöt ovat uusimman PISA-tutkimuksen mukaan luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita. Suomalaiset tytöt ovat kaikista OECD-maista kuitenkin vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan aloille ja he aliarvioivat osaamistaan. Tytöt ja naiset on saatava mukaan rakentamaan yhteiskuntamme teknologiaosaamista. Sukupuoli ei saa olla esteenä valinnoille.

Ratkaisumme ongelmaan on kolmitasoinen toimintamalli, joka tuottaa monikanavaisesti 1) tytöille, 2) tyttöjen lähipiirille (opettajat, vanhemmat ja ohjaajat) sekä 3) vaikuttajille (päättäjät, työelämä ja media) suunnattuja tuotepaketteja ja kohtaamisia, kuten tyttöjen teknologiatyöpajoja, opettajien ja yritysten täydennyskoulutusta, vaikuttajafoorumeita, pelisovelluksen ammatinvalinnasta, virtuaalikierroksia teknologia-alalle sekä uudenlaista TeknologiaTET-yhteistyötä kouluille ja yrityksille. Toiminnassa hyödynnetään digitaalisuutta, yhteistä oppimisprosessia ja vahvaa toiminnallisuutta.

Te, tytöt, olette maailman kärkeä luonnontieteissä ja matemaattisissa aineissa! Sinulla on monia tapoja tuoda osaamisesi esiin, eikä mikään pidättele sinua. Lähde siis mukaan mielenkiintoiselle matkalle tekniikan ja teknologian pariin!

 

 

Ratkaisu100-kilpailun tiimit esiintyvät Kattilahallissa 24.10.2017 klo 17 alkaen.

Voit seurata livestriimiä MTV3 Katsomosta.

Lavalla myös Sinäosaat! –tiimi.

 

 

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia mukana tasa-arvo100-hankkeessa 

 

 

Postaa Instassa teemaan sopiva kuva hästägillä #sinäosaat, niin osallistut Sinä osaat! –paidan tai lippiksen arvontaan. Aikaa osallistumiseen on 29.10.2017 saakka. Voittajalle ilmoitetaan Instassa kommentoimalla kuvaa, jolla voittaja kisaan osallistui. 

 

Ajankohtaista

Tällä palstalla ei ole tällä hetkellä ajankohtaisia tiedotteita. Katso kaikki Oamkin ajankohtaistiedotteet.