sinaosaat.png

sinaosaat.png

 

Mikä sinä osaat? Tytöille 
#
TytötJaTeknologia 

Sinä osaat! antaa sinulle mahdollisuuden tutustua teknologia- ja teollisuusalojen yrityksiin ja siellä työskenteleviin naisosaajiin sekä hahmottamaan koulussa tekemiesi valinnaisaineiden vaikutusta tuleviin opiskelu- ja työpaikkoihin.  

Sinä osaat! on kohtaamispaikka sinulle ja ystävillesi. YouTube-kanavallamme voit tutustua teknologia- teollisuusalojen naisosaajiin ja esikuviin, jotka ovat uskoneet unelmiinsa ja toteuttaneet niitä välittämättä stereotypioista tai yhteiskunnan odotuksista tyttöä tai poikaa kohtaan.  

Rakennamme sinua, tyttöä varten sovellusta, jonka kautta pääset pelaamalla tutustumaan valinnaisaineiden vaikutuksiin ja tutustumaan erilaisiin yrityksiin virtuaalisesti. Haluaisitko sinä jutella vaikkapa valinnaisaineista, matematiikan opiskelusta tai urahaaveista jonkun toisen samassa tilanteessa olevan tytön kanssa? Sovelluksen avulla se on mahdollista. Sovelluksen kehittämiseen osallistuu koulutyttöjä alaluokilta eli siitä tulee myös sinunnäköisesi! 

Muista uskoa unelmiisi, koska Sinä osaat! Kerro tämä itsellesi, mutta myös luokkakavereillesi ja ystävillesi. Uskotaan yhdessä unelmiimme ja taitoihimme.  

 

Mikä Sinä osaat? Vaikuttajille 
#JottaTeknologiaEiSyrjäytyisNaisista 

Sinä osaat! on digitaalisuutta hyödyntävä verkosto ja kohtaamispaikka tytöille, opettajille, opinto-ohjaajille, vanhemmille, teknologia-alan yrityksille ja päättäjille. Verkostosta on tarkoitus luoda laaja  ekosysteemijossa kohtaavat sekä tytöt, heidän lähipiirinsä että päättäjät ja vaikuttajat. 

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia –verkoston avulla tytöt voivat mm. luoda mentorointisuhteita teknologia-alan naisosaajiin, kurkistaa teknologia- ja teollisuusalojen yrityksiin ja koulutukseen virtuaalitodellisuuden keinoin sekä saada vertaistukea toisilta tytöiltäTytöille suunnitteilla olevassa mobiilisovelluksessa hahmotetaan valintojen vaikutusta myös pelillisten elementtien avulla. 

Tule mukaan Sinä osaat! -verkostoon muuttamaan maailmaa! Tavoitteenamme on tuoda koulutuksen ja työmarkkinoiden segregaatiota ylläpitävät ajatusmallit tietoisuuteen ja edistää mahdollisuuksien tasa-arvoa.