Tapahtumat  ::  Tytöt ja teknologia

sinaosaat.png

sinaosaat.png

 

Vaikuttajat puhuvat

 

Merja Kyllönen, Euroopan parlamentin jäsen

Sinä osaat!

"Ei pysty, ei kykene. On miesten työt ja on naisten työt." Sitä mantraa tytöille on hoettu vuosikymmenet ja liiankin hyvin olemme sen sisäistäneet. 

Nyt on aika kumota vanhat fraasit: Me pystymme ja me kykenemme! SINÄ osaat! 

Jos Sinua kiinnostaa, kuinka internet toimii, atomi halkeaa, robotin voi rakentaa ja keinoälyä kehittää tai kuinka kuskittoman auton saisi tulevaisuudessa jopa lentämään, hae teknilliseen tai luonnontieteelliseen korkeakoulutukseen! 

Älä enää odota ja epäröi; toimi – nyt

#SinäOsaat #TytötJaTeknologia

Rakkain terveisin

Merja Kyllönen
Euroopan parlamentin jäsen

 Merja Kyllönen.jpg

 

Hillevi Lönn, Neuvotteleva virkamies, Työ- ja elinkeinoministeriö

Sinä osaat!

Suomalainen työelämä ja koulutus ovat eurooppalaisittain erittäin voimakkaasti sukupuolen mukaan jakautuneet. Asiantilaa on pyritty muuttamaan monenlaisin kampanjoin ja projektein, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Sinä osaat -hanke nostaa esiin tytöissä piilevän voimavaran, joka on jäänyt käyttämättä ja joka ei ole ollut läheskään täysimittaisesti elinkeinoelämän käytössä. Sinä osaat! pureutuu ongelmaan uudella, nuoria puhuttelevalla tavalla. Hanke on erittäin kannatettava tapa saada uudenlaista toimintaa ja kulttuuria tyttöjen itseluottamuksen ja valintojen edistämiseksi. Hanke aikoo perustaa uudenlaisia rakenteita kannustamaan tyttöjen uskoa omaan osaamiseensa ja siten varmistamaan elinkeinoelämän mahdollisuudet saada aiempaa enemmän osaavia teknologian asiantuntijoita vaativiin tehtäviin. Hanke on merkittävä suomalaisen tulevaisuuden rakentamisessa.

Toivotan menestystä hankkeelle!

Hillevi Lönn
Neuvotteleva virkamies
Työ- ja elinkeinoministeriö

Hillevi Lönn.jpg

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Sinä osaat, sinä päätät!

Nyt tytöt ja naiset herätys! Emme voi sallia 2010-luvulla tyttöjen alan valintojen olevan samoja kuin vuosikymmeniä sitten! Taloudellisen tiedotustoimiston Kun koulu loppuu 2017-tutkimus osoittaa, että peruskoulun ja lukion päättävien nuorten (ml. poikien) alan valinnat ovat sukupuolittuneita: tytöt valitsevat naisten aloja, ja päinvastoin. Tyttöjen suosikkialojen TOP 10-kärjessä ovat sosiaali- ja terveysala sekä opetusala; poikien suosikkialoja ovat teknologiateollisuus ja finanssiala.

Tässä ei ole mitään väärää, jos alan valitsija on tietoinen, mitä tällaisesta alan valinnasta seuraa. Muun muassa palkkaerot syntyvät tätä kautta - ennen kuin on siis edes aloittanut työelämän!

Hyvät tytöt ja naiset! Pidämme Suomea yleisesti tasa-arvoisena maana. Sitä se ei vielä valitettavasti ole kaikilta osin. Tuodaan tytöt ja naiset tekijöiksi ja johtajiksi kaikille aloille sukupuolesta riippumatta.

Sinä osaat, sinä päätät!

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
johtaja
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen.jpg

Marianna Halonen, ohjelmapäällikkö, Microsoft Oy, Microsoft in Education

Tyttöjen ja naisten osaamisella, innostuksella ja innovaatioilla on suuri merkitys yhteiskunnassamme ja globaalisti. Emmehän jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä!

Microsoft haluaa auttaa ja kannustaa tyttöjä ottamaan merkittävämmän roolin tulevaisuuden rakentamisessa teknologian avulla. Olemalla itse roolimalleja ja antamalla tytöille mahdollisuuksia kokeilla ja oivaltaa teknologian avulla, voimme viedä muutosta eteenpäin.

Marianna Halonen
ohjelmapäällikkö
Microsoft Oy, Microsoft in Education

Marianna Halonen.jpg