Kirjasto

Kirjasto » Ajankohtaista

Kirjastojärjestelmä uudistuu kesän aikana

Julkaistu: 8.6.2020 klo 13:39 Kirjasto tiedottaa

Oulun yliopiston kirjastossa otetaan kesällä käyttöön uusi kirjastojärjestelmä, ja samalla Oulun yliopiston sekä Oulun ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmat yhdistyvät samaan tietokantaan. Kirjaston toimipaikat ja palvelut ovat suljettuina 27.6.-2.8.2020 järjestelmävaihdon vuoksi.

Asiakkaiden lainat ja asiakastiedot siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään. Kirjastojärjestelmän päivityksen jälkeen asiakaskäyttöliittymänä toimii uudistettu Oula-Finna, ja Leevi poistuu käytöstä.

Vaikutukset Leeviin ja Oula-Finnaan kesällä

  • Leevissä ja Oula-Finnassa voi tehdä hakuja ja selata kirjaston aineistoja koko kesän. E-aineistoja voi myös käyttää normaalisti.
  • Leevissä ja Oula-Finnassa ei pääse kirjautumaan omiin asiakastietoihin 29.6.-21.7. Tänä aikana ei siis voi tehdä varauksia tai uusia lainoja. Lainoille ei kuitenkaan tule eräpäiviä kirjaston kiinniolon ajalle, eikä tänä aikana kerry myöhästymismaksuja.
  • Varaukset poistuvat järjestelmän vaihdon yhteydessä. Mikäli sinulla on voimassa olevia varauksia, ne kannattaa merkitä itselle ylös ja tehdä uudelleen 22.7. kirjastojärjestelmän toimiessa taas normaalisti.
  • Leeviin tai Oula-Finnaan tallennetut suosikit ja haut eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään. Mikäli sinulla on omiin tietoihisi tallennettuna suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen ennen viimeistään 28.6. Helpoimmin saat tallentamasi suosikit ja niistä tekemäsi listat talteen, kun lähetät ne omaan sähköpostiisi. Voit lähettää valitsemasi suosikit (maksimissaan 100 kpl kerrallaan) sähköpostiisi suoraan Leevin tai Oula-Finnan Suosikit-sivulta.
  • Tuudossa oleva kirjastokortti ei toimi heinäkuun aikana. Uuteen järjestelmään siirtymisen tapahduttua 21.7. Tuudon kirjastokortti toimii taas normaalisti.
  • Syksyllä uuden kirjastojärjestelmän asiakastiedot haetaan keskitetysti ammattikorkeakoulun Pepistä sekä yliopiston Oodista. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat opiskelijatietojärjestelmässä ajan tasalla.
  • Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kirjastojen yhdistyessä myöhästymismaksukäytännöt yhdistyvät. Tästä johtuen järjestelmävaihdoksen yhteydessä kaikilta asiakkailta poistetaan kertyneet myöhästymismaksut lukuun ottamatta laskutusmaksuja. Käyttöön otetaan Oulun yliopiston kirjaston sääntöjen mukaiset käytännöt.