Kirjasto

Kirjasto » Ajankohtaista

Uusi e-aineisto: Kliininen farmakologia ja lääkehoito

Julkaistu: 4.2.2019 klo 14:57 Kirjasto tiedottaa

Kandidaattikustannuksen Kliininen farmakologia ja lääkehoitoon nyt Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä. Aineistoa voi käyttää Oamkin verkossa sekä etänä.

Käyttäjien on luotava henkilökohtainen tunnus palveluun:

1. Siirry palvelun sivuille
2. Klikkaa vasemmasta sivupalkista ”Rekisteröidy” ja täytä rekisteröitymislomake. Tunnus on heti käytettävissä eikä vaadi erillistä aktivointia.

Kirjaudu jatkossa palveluun Oamkin verkosta / etäkäytön kautta tekemälläsi henkilökohtaisella tunnuksella.

Kliininen farmakologia ja lääkehoito löytyy Oamkin kirjaston sivuilta:

• Leevi-tietokannasta: https://oamk.finna.fi/Record/leevi.217047

• E-aineistolistalta: libguides.oamk.fi/az.php

Kirjan sisältö:

Kliininen farmakologia ja lääkehoito käsittelee sairauksien lääkehoitoa suomalaisten hoitokäytäntöjen mukaisesti ja antaa vastauksia kliinikon kysymyksiin. Teosta päivitetään jatkuvasti ja sen sisältämän kliinis-farmakologisen tiedon ajankohtaisuus on tarkastettu.

Teoksen alkuosa käsittelee lääkehoidon kliinis-farmakologisesta perustaa. Tämän jälkeen eri sairauksien lääkehoito käsitellään elinryhmäkohtaisesti. Kolmannessa osiossa käsitellään lääkkeiden haittavaikutuksia sekä myrkytyksiä ja lopussa keskitytään lääkelainsäädäntöön sekä kliiniseen lääketutkimukseen.

Käyttöehdot:

Käyttäjä saa selailla teosta ja tehdä siitä tiedonhakuja, tulostaa ja/tai tallentaa sähköisesti osia teoksesta, ottaa kohtuullisen määrän valokopioita tulostetusta teoksen osasta, esittää julkisesti osia teoksesta osana ei-kaupallista esitystä opetuksessa, seminaarissa, konferenssissa, workshopissa tai vastaavassa opiskeluun tai työskentelyyn liittyvässä tilaisuudessa lähdetiedot mainiten. Palvelujen kaiken kopioinnin ja tulostamisen tulee tapahtua Kopioston tekijänoikeussäännösten ja kopiointiluvan puitteissa.

Henkilökäyttäjän on huolehdittava käyttäjätunnuksen ja salasanan salassapidosta. Henkilökäyttäjä on itse vastuussa toiminnasta, joka hänen käyttäjätilinsä tai siihen liittyvän salasanan tai käyttäjätunnuksen kautta palveluissa tapahtuu.