Kirjasto

Kirjasto » Ajankohtaista

Kirjasto palvelee monin tavoin etänä (päivitetty 12.5.)

Julkaistu: 18.3.2020 klo 09:09 Kirjasto tiedottaa

Kirjaston toimipaikat ovat kiinni valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 18.3.–13.5.2020. Koronarajoituksia puretaan vaiheittain asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehtien, ja kirjaston kiinniolo jatkuu 31.5. asti. Palvelumme ovat kuitenkin saavutettavissa kattavasti etänä. 
 
Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteessa kirjasto#oamk.fi (korvaa # -> @) sekä chat-palvelussa, joka löytyy kaikista kirjaston verkkopalveluista.  Asiakkaiden lainat uusitaan automaattisesti kiinniolon aikana. Myöhästymismaksuja ei kerry asiakkaille kirjaston ollessa kiinni.
 
Voit kysyä neuvoa tiedonhankintaan tai tietokantojen ja elektronisten aineistojen käyttöön liittyvissä kysymyksissä chatissa ja sähköpostitse. Tiedonhankinnan opetuksia järjestetään etänä verkkoyhteyksillä. Alakohtaiset tiedonhakuoppaat sekä kirjaston tietoaineistojen ja työkalujen oppaat löydät täältä. Kaikki tietokannat, e-aineistot ja työkalut löydät listattuna e-aineistolistasta.
 
Suuri osa kirjaston tarjoamista tietokannoista ja e-aineistoista ovat käytettävissä myös kirjautumalla Leeviin Oamk-tunnuksella. Leevin ohje: Kirjautuminen ja omat tiedot. Jos sinulla on ongelmia e-aineistojen käytössä, kirjaston henkilökunta auttaa chatissa ja sähköpostitse kirjasto#oamk.fi (korvaa # -> @).
 
Asiakkaat voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjaston kokoelmiin (myös sähköisiin julkaisuihin). Tee hankintaehdotus.
 
Oamkin henkilökunta ja opiskelijat voivat tilata artikkelikopioita ilmaiseksi Kuopion varastokirjastosta suoraan omaan sähköpostiinsa kirjautumalla Leeviin Oamkin käyttäjätunnuksella. Ohjeet artikkelikopiotilauksen tekemiseen löydät täältä. Kuopion varastokirjasto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta tilanne voi muuttua. Kirjoja ei voi tilata Varastokirjastosta.
 
Opinnäytetöiden julkaisemiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä sähköpostitse theseus_kirjasto#oamk.fi (korvaa # -> @).
 
Julkaisemiseen liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen julkaisurekisteri.kirjasto#oamk.fi (korvaa # -> @).
 
Lisäksi informaatikko Tomi Pelkonen päivystää Zoom-tilassa 23.3. alkaen arkisin kello 14-16, ja ohjaa tiedonhankinnassa, e-aineistoissa sekä niiden käyttämisessä. Zoom-huone löytyy täältä eikä ohjaus vaadi ennakkoilmoittautumista. Zoom-pikaopas: https://it.oamk.fi/13953
 
Puhelimitse kirjaston henkilökuntaa voi tavoitella asiakaspalvelun numeroista, joihin vastataan mahdollisuuksien mukaan:

  • Kotkantie: 050 317 4862
  • Teuvo Pakkalan katu: 050 317 4857
  • Sosiaali- ja terveysala: 050 317 4861