Kirjasto

Tilanvaraus

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat varata kirjaston työskentelytiloja sähköpostin kalenterin kautta. Jos käytät sähköpostin työpöytäsovellusta, tilojen varaamiseen on erillinen ohje IT-palvelujen sivuilla.

Kontinkankaan kirjaston varattavat tilat: 
Kirjasto Kontinkangas Paa 1341 (Tutkijanhuone 3h)
Kirjasto Kontinkangas Paa 1342 (Ryhmätyötila 3 (kapas. 8) 2h)
Kirjasto Kontinkangas Paa 1344 (AV-huone 2 h)
Kirjasto Kontinkangas Paa 1346 (Ryhmätyötila 2 (kapas. 8) 2h)
Kirjasto Kontinkangas Paa 1347 (Ryhmätyötila 1 (kapas. 8) 2h)

Kotkantien kirjaston varattava tila: 
Kirjasto Kotkantie Kot_1454 (3h)

Kotkantien kirjaston varattavaa tilaa voi käyttää AV-huoneena, ryhmätyötilana ja hiljaisena työskentelytilana. Huoneen avain on lainattava kirjaston asiakaspalvelusta. 

Varauksen voi tehdä tilasta riippuen kahden tai kolmen tunnin ajaksi, varauksen max. kesto on ilmoitettu tilan nimen yhteydessä. Kontinkankaan kirjaston AV-huoneen ja Kotkantien kirjaston huoneen varaaminen on rajattu kirjaston aukioloaikoihin, koska tilat eivät ole omatoimikäytössä.

Tilan varaaminen

1. Kirjaudu sähköpostiin ja valitse kalenterisi.

2. Tarkista työskentelytilojen saatavuus tästä linkistä klikkaamalla tilan nimeä, tai sähköpostin kalenterin kautta. Valitse ”Lisää kalenteri” ja hae hakemistosta työskentelytilan kalenteri.

Etsi hakemistosta ”Kirjasto Kontinkangas” tai ”Kirjasto Kotkantie” sen mukaan mistä haluat varata tilan. 

Avaa tilan kalenteri tarkistaaksesi onko se vapaana haluamanasi ajankohtana.

Tarkastele varaustilannetta työskentelytilan kalenterista, joka näkyy oman kalenterisi vieressä. Voit halutessasi sulkea oman kalenterisi ruksista kalenterin nimen vieressä, niin näet tilanteen selvemmin.

3. Ota haluamanasi ajankohtana vapaana olevan tilan numero muistiin.

4. Tee varaus valitsemalla Uusi > Kalenteritapahtuma

Anna varaukselle nimi, valitse tila mihin varauksen kohdistat (Lisää huone –toiminnolla) sekä ajankohta.

5. Tallenna varaus klikkaamalla Lähetä-painiketta.

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jos varaus onnistui. Sähköpostiisi tulee hylkäysviesti, jos varauksesi menee päällekkäin toisen varauksen kanssa. Jos et saa mitään viestiä, tarkista, että olet valinnut haluamasi työskentelytilan varaukseesi.

Jatkossa näet varaamiesi huoneiden kalenterit vasemman reunan ”Omat kalenterit”-otsikon alla, eikä niitä tarvitse hakea ”Lisää kalenteri” –toiminnolla.

Varauksen peruminen

Valitse omasta kalenteristasi varauksesi klikkaamalla sitä > Peruuta > Lähetä peruutusviesti nyt > varaus poistuu omasta ja työskentelytilan kalenterista.