Tutkinto | Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto |
Tutkintonimike | Tradenomi (AMK) |
Laajuus/kesto | 210 op / 3,5 vuotta |
Tutkinto-ohjelma | Liiketalouden tutkinto-ohjelma |
Aloituspaikat | 35 |
Opetusjärjestelyt | Monimuotoryhmä opiskelee Esimiestyö ja henkilöstöosaaminen -suuntautumisvaihdon mukaiset opinnot. Opetus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksen yhdistelmänä painottaen verkko-opetusta. Verkko-opetusta on keskimäärin kahtena iltana viikossa (keskiviikko ja torstai) klo 17.35-20.30. Lähiopetus pidetään Liiketalouden yksikössä Oulussa tiistaisin klo 17.35-20.30. Opiskelupäiviin ja kellonaikoihin voi tulla opintojen aikana muutoksia. Opinnot alkavat 18-19.8. klo 17.35-20.30 pidettävillä lähipäivillä Liiketalouden yksikössä. Verkko-opetus alkaa 20.8. Verkko-opetusta varten opiskelijalla on oltava käytössään tietokone, internet-yhteys, kuulokkeet ja mikrofoni sekä web-kamera. Opiskelija voi hänelle laaditun henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti osallistua myös Liiketalouden yksikön päiväopintoihin suorittaessaan esimerkiksi valmentavia opintojaksoja ja kieliopintoja. |
Kampus/yksikkö | Teuvo Pakkalan kadun kampus / Liiketalous Teuvo Pakkalan katu 19, 90130 Oulu |
Hakuaika | 17.3.2015 - 9.4.2015 klo 15.00 |
Valintakoe | keskiviikko 27.5.2015 klo 12.00 |
Koulutuksen tavoite
Liiketalouden tutkinto-ohjelmasta valmistuvalla tradenomilla on kokonaisvaltainen käsitys yritysten ja organisaatioiden toiminnasta. Hänellä on hyvät valmiudet itsenäiseen tiedon hankintaan, analysointiin ja soveltamiseen. Hän ymmärtää taloudellisen toiminnan merkityksen. Hän pystyy toimimaan niin yksin työskentelevänä yrittäjänä tai asiantuntijana kuin myös tiimin jäsenenä. Hyvät vuorovaikutustaidot sekä suomen että vieraiden kielten osalta tukevat erinomaisia valmiuksia toimia työelämän muuttuvissa työtehtävissä.
Tradenomin tutkinnossa opiskelija on kehittänyt osaamistaan erityisesti yhdellä seuraavista osaamisalueista:
- esimiestyö ja henkilöstöosaaminen
- myynti ja markkinointi
- oikeus ja hallinto
- taloushallinto
- yrittäjyys (Yrittäjyysakatemia-opinnot).
Koulutuksen sisältö
Liiketalouden tutkinto-ohjelman kaikissa suuntautumisvaihtoehdoissa opitaan tutkimus- ja kehittämistoiminnan valmiuksia erilaisissa menetelmäopinnoissa sekä työelämälähtöisiä oppimistehtäviä ja projekteja tehtäessä. Opiskelija voi sisällyttää opintoihinsa myös vieraiden kielten opintoja hyödyntäen Liiketalouden yksikön laajaa kielitarjontaa.
Ensimmäisenä opiskeluvuotena opiskelijat suorittavat perusopinnot, jotka ovat kaikille suuntautumisvaihtoehdoille samat. Suuntautumisvaihtoehdon mukaiset opinnot alkavat toisesta opiskeluvuodesta alkaen.
Esimiestyön ja henkilöstöosaamisen suuntautumisvaihtoehdossa opiskelija perehtyy henkilöstötoiminnon tehtäväkenttään, esimiestyön perusteisiin, palkanlaskentaan ja työoikeuteen. Opiskelijat voivat myös suorittaa opintoja yrityshautomossa tai opiskelijayrityksessä. Valmistuvalla opiskelijalla on valmiudet toimia moninaisissa liiketalouden tehtävissä työntekijänä, yrittäjänä ja asiantuntijana niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
Myynnin ja markkinoinnin suuntautumisvaihtoehdossa keskitytään markkinoinnin suunnittelun ja myyntineuvottelutaidon lisäksi digitaaliseen markkinointiin, markkinointiviestintään ja palvelujen markkinointiin. Valmistuvalla opiskelijalla on monipuoliset ja ajantasaiset valmiudet markkinoinnin ja myynnin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
Oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdon opinnot on suunniteltu yhteistyössä oikeusministeriön kanssa. Opintokokonaisuuden suorittaneet saavuttavat monipuolisen osaamisen työelämän kannalta keskeisillä oikeuden aloilla ja harjaantuvat säädösten soveltamiseen käytännön työelämässä julkisella ja yksityisellä sektorilla.
Taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdossa keskitytään yritysten ulkoisessa raportoinnissa sekä sisäisessä päätöksenteossa tarvittavan informaation tuottamiseen ja analysoimiseen. Lisäksi opintoihin kuuluu liiketoiminnan kokonaisuuden parempaan ymmärtämiseen tähtääviä opintoja. Valmistuvalla opiskelijalla on laaja-alainen osaaminen sekä ulkoisen että sisäisen laskentatoimen alueelta.
Yrittäjyysakatemia-opinnoissa voi suorittaa pääosan tradenomin tutkinnosta opinnoissa, jotka painottuvat liiketoiminnan luomiseen, kehittämiseen ja harjoittamiseen yrittäjyysakatemiassa. Akatemiassa oppimisympäristönä toimivat opiskelijatiimien perustamat tiimiyritykset
Suuntautumisvaihtoehdon valinta
Suuntautumisvaihtoehdon valinta tehdään ensimmäisen vuoden keväällä. Mikäli hakijoita suuntautumisvaihtoehtoon on enemmän kuin paikkoja, valinta tehdään syyslukukauden opintomenestyksen perusteella; poikkeuksena Yrittäjyysakatemia, johon valinta tehdään haastattelujen perusteella.
Kansainvälistyminen
Tutkinto-ohjelman opinnoista osa toteutetaan englannin kielellä. Opiskelija suorittaa 30 op vieraskielisiä opintojaksoja joko Oamkissa tai vaihtojaksolla ulkomailla. Liiketalouden tutkinto-ohjelmaan kuuluu ruotsin ja englannin kielen ammatillisia kieliopintoja. Lisäksi opiskelija voi valita vieraiden kielten opintoja yksikön monipuolisesta opetustarjonnasta sekä osallistua englanninkielisten koulutusohjelmien opetukseen.
Kansainvälisyys näkyy osana useita opintojaksoja, ja opintojaksoilla käy vierailijoita kansainvälisistä partnerikorkeakouluistamme. Opiskelija voi suorittaa opintojaan myös kansainvälisessä opiskelijavaihdossa.
Pätevyys
Taloushallintoon suuntautuneella opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa HTM-tilintarkastajan tutkintoon edellytettävät opinnot.
Sijoittuminen työelämään
Liiketalouden tutkinto-ohjelmasta valmistuneella tradenomilla on hyvät valmiudet työskennellä moninaisissa liiketalouteen liittyvissä tehtävissä työntekijänä, yrittäjänä ja asiantuntijana niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hyvät tietotekniset valmiudet, ongelmanratkaisukyky sekä viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen ovat vaadittavia osaamisia useissa työtehtävissä. Oman ammattialan hyvä perusosaaminen, kyky seurata alan kehitystä sekä kehittää toimintoja ovat myös koulutuksessa kehittyviä taitoja.
Esimiestyön ja henkilöstöosaamisen suuntautumisvaihtoehdossa opiskelleelle tulevia työtehtäviä voivat olla esimerkiksi henkilöstöassistentti, henkilöstökonsultti, vuoropäällikkö tai tiiminvetäjä.
Myynnin ja markkinoinnin suuntautumisvaihtoehdossa opiskelleelle tulevia työtehtävät voivat olla esimerkiksi myyntipäällikkö, palveluneuvoja tai markkinointiassistentti.
Oikeutta ja hallintoa opiskelevat työskentelevät erityisesti oikeuslaitoksen ja muiden hallinnonalojen sekä yritysten oikeudellista osaamista edellyttävissä toimisto- ja asiantuntijatehtävissä. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi toimistosihteeri tai käräjäsihteeri.
Taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdossa opiskelleella työtehtävinä voivat olla esimerkiksi kirjanpitäjä, palkanlaskija tai kassapäällikkö.
Yrittäjyysakatemiaopiskelijat sijoittuvat hyvin erilaisiin työtehtäviin. Opintojen aikana löytyneet kiinnostuksen kohteet ohjaavat uravalintaa. Usein valmistuneet työllistyvät opintojen aikana kertyneiden työelämäkontaktien avulla.
Ammatit ja työtehtävät
Liiketalouden tutkinto-ohjelmasta valmistuneet tradenomit työskentelevät liiketoimintaosaamista vaativissa erilaisissa tehtävissä taloushallinnosta markkinointiin yksityisellä ja julkisella sektorilla. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi:
- markkinointiassistentti
- markkinointi- tai myyntipäällikkö
- myyntineuvottelija
- ostaja
- myymäläpäällikkö
- pankkitoimihenkilö
- sijoitusneuvoja
- vakuutusvirkailija
- palveluneuvoja
- henkilöstöassistentti
- henkilöstökonsultti
- kirjanpitäjä
- taloussihteeri
- verosihteeri
- controller
- toimistosihteeri
- käräjäsihteeri.
Osa valmistuneista tradenomeista toimii jossain työuran vaiheessa yrittäjänä eri toimialoilla.
LUE LISÄÄ OPISKELUSTA
VIDEOT
Valintaperusteet
Pohjakoulutusvaatimus: Amk-lain mukainen hakukelpoisuus
Valintatapa 3, 35 aloituspaikkaa
Valintaperuste | Valintapisteet |
---|---|
Valintakoe | 100 pistettä |
Yhteensä | 100 pistettä |
Valintakoe
Valtakunnallisessa liiketalouden koulutuksen valintakokeessa on kolme osiota: kirjoitelma tai haastattelu (30 p), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (20 p) ja matemaattis-loogista ajattelua mittaava osio (20 p). Valintakokeesta on saatava vähintään 28 pistettä (maks. 70 pistettä).
Kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia, varsinainen koeaika on kaksi tuntia. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoekutsu tulee saman valintakoeryhmän ylimmän hakutoiveen ammattikorkeakoulusta eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa.
Valintakoe perustuu ennakkoaineistoon, jolla arvioidaan hakijan motivaatiota, äidinkieltä, ja kokonaisuuksien omaksumista. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Ennakkoaineisto julkaistaan 27.4.-27.5.2015 ammattikorkeakoulun Internet-sivuilla www.oamk.fi. Aineisto ei saa olla mukana koetilanteessa.
Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
Hakijapalvelut
Käyntiosoite: Kotkantie 1, 90250 Oulu
Postiosoite: PL 405, 90101 OULU
Puh. 010 192 000
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä
Yhteyshenkilöt
Eija Rajakangas
Puh. 040 141 5342
Katri Kosonen
Puh. 040 141 5374
Opiskelijapalvelut
Teuvo Pakkalan kadun kampus
Teuvo Pakkalan katu 19
90130 Oulu
Puh. 020 611 0212