
Oamkissa arvostetaan palautetta, ja korkeakouluyhteisön jäseniä rohkaistaan antamaan sitä. Palautekyselyitä tehdään sekä opiskelijoille, henkilökunnalle että sidosryhmille, ja palautekulttuuria kehitetään jatkuvasti. Oamkin palautejärjestelmä pohjautuu strategiaan ja kehittämissuunnitelmaan.
Opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi Oamkissa on vuonna 2011 otettu käyttöön kaikille yksiköille yhteinen opiskelijapalautejärjestelmä, joka koostuu laajasta opiskelijakyselystä sekä kaikilta opintojaksoilta kerättävästä oppimispalautteesta.
Laaja opiskelijakysely toteutetaan joka toinen vuosi kaikille tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoille. Kyselyssä selvitetään opiskelijoiden näkemyksiä muun muassa opetusjärjestelyistä, ohjaus- ja tukipalveluista, opiskelumotivaatiosta, opinnoissa jaksamisesta sekä oman opiskelun suunnittelusta. Oamkin tasolla palautetta käsitellään asianomaisissa työryhmissä ja johdonkatselmuksissa, ja myös prosessinomistajat huomioivat ne prosesseja kehittäessään. Yksiköiden tasolla palautetta käsitellään koulutusohjelmatiimeissä, johtoryhmissä sekä kaikille avoimissa palautetilaisuuksissa.
Jokaiselta opintojaksolta kerätään oppimispalautetta opiskelijaintra Oivan kautta. Opettaja saa valmiit vastauskoosteet ja voi halutessaan julkaista ne omien kommenttinsa kera Oivassa opiskelijaryhmälle. Opettajat hyödyntävät saamaansa palautetta opintojakson kehittämisessä. Oppimispalautetta käsitellään koosteiden muodossa koulutusohjelmatiimien kokouksissa ja lukukausittain järjestettävissä kaikille avoimissa palautetilaisuuksissa, joissa palautteen aiheuttamista toimenpiteistä keskustellaan.
Opiskelijakunta OSAKO ja yksiköiden koulutusalajärjestöt tekevät lisäksi erillisiä kyselyjä. Tuloksia hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös Oamkissa.
Henkilökunnalle järjestetään työolobarometri ja Vaarat-kysely noin joka kolmas vuosi. Esimiesten ja työntekijöiden välillä vuosittain suoritettavat kehityskeskustelut ovat myös osa strategian toteuttamista ja arviointia. Työpaikkakokouksia ja kehittämispäiviä järjestetään yksikkökohtaisesti; yhteistoimintaohjeen mukaan kokouksia on vähintään neljännesvuosittain. Tilaisuuksissa käydään läpi Oamkin ja yksikön ajankohtaisia asioita ja henkilöstöllä on mahdollisuus antaa ja saada palautetta.
Oamkin sidosryhmille tehdään kyselyitä yhteistyön kehittämiseksi yksikkö- tai hankekohtaisesti tarpeen mukaan. Sidosryhmätilaisuuksia järjestetään 1–2 kertaa lukuvuodessa joko yksikkö- tai osastokohtaisesti, ja tilaisuuksista laaditut muistiot tallennetaan Heimoon. Sidosryhmien antamaa palautetta käsitellään yksiköiden johtoryhmissä ja tarvittaessa myös työpaikkakokouksissa.