This page is outdated. Click here to visit our new website.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/www/docs_new/c5/concrete/dispatcher.php:30) in /opt/www/docs_new/c5/concrete/core/libraries/view.php on line 950
Mustavalkoisten koskettimien taikaa

Mustavalkoisten koskettimien taikaa

10.2.2015 :: Author: Anne Aho

X Leevi Madetoja -pianokilpailun 26.–31.1. liki 80 osallistujaa ympäri Suomen tarjosi yleisölle hienoja musiikkielämyksiä. Kilpailun arviointilautakunta kehuikin tapahtumaa kovatasoiseksi.

leevi_nettiin.jpg

Yksi alle 13-vuotiaiden sarjassa soittaneista oli 12-vuotias oululainen Arttu Nevala. Hän on soittanut pianoa seitsemänvuotiaasta asti yksinkertaisesta syystä.

– Pianon soittaminen on kivaa. Chopinin Nocturne on lempikappaleeni. Se on mukava ja rauhallinen kappale soittaa, nuori pianisti perustelee.

Arttu soittaa pianoa päivittäin ja käy viikoittain Oulun konservatorion yhdellä soitto- ja yhdellä teoriatunnilla.

– Haluaisin kehittyä pianonsoitossa, mutta en ole vielä miettinyt, kuinka pitkälle, Arttu pohtii.

Vaikka Arttua jännitti ennen omaa vuoroaan, meni hänen soittonsa nappiin. Hän oli yksi sarjansa kannustuspalkinnon saaneista.

Kilpailun voitto ratkaistiin 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjassa. Ensimmäisen palkinnon nappasi Ossi Tanner Länsi-Helsingin musiikkiopistosta. Toisen sijan vei Viktor Pellia Savonia-ammattikorkeakoulusta. Kolmannen sijan jakoivat Antti Haho Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja Daniel Saxén Turun konservatoriosta.

Kaikki tulokset ovat pianokilpailun verkkosivuilla. Tapahtuman järjestäjiä ovat Oamk, Oulun konservatorio sekä POTKU – Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry.