Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Opintojen suorittaminen

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijan opas 2018–2019

  Opiskelu Oamkissa Opintojen suorittaminen Muita opiskelijapalveluita  

Opintojen suorittaminen

Käyttäjätunnukset

Opintojen alussa saat käyttöösi henkilökohtaisen opiskelijatunnuksen eli students-tunnuksen. Käyttöoikeudet edellyttävät, että vaihdat salasanan heti tunnuksen saatuasi. Samat käyttäjätunnukset käyvät kaikkiin järjestelmiin: koneelle kirjautumiseen, opiskelijaintra Oivaan, sähköpostiin ja Moodleen.

Opiskelijaintra Oiva

Opiskelijaintra Oiva on opintoihisi liittyvä työpöytä. Oivaa käytetään sisäiseen tiedotukseen.

Oivan etusivun Uutisvirta -palstalta löydät opintoihin liittyviä ajankohtaistiedotteita. 

Opintojaksotyötilassa (etusivun oikean kulman ylävalikko - Opintojaksot > Ajankohtaiset opintojaksosi) on listattuna sinulle ajankohtaiset opintojaksot. Opintojaksot listautuvat ilmoittautumistietojesi perusteella. 

Kirjaudu Oivaan ja tutustu lisäohjeisiin koskien Oivan käyttöä.

Moodle

Oamkissa on käytössä verkko-opiskeluympäristö Moodle. Mikäli opintojaksollasi on käytössä Moodle, voit kirjautua Moodleen students-tunnuksillasi. Kurssialustalle rekistreröityminen riippuu opettajan valitsemasta rekisteröitymistavasta. Opettaja voi olla lisännyt opintojakson osallistujat opintojakson Moodle-alustalle tai käytössä voi olla itserekisteröityminen, jolloin opiskelija hakee oikean opintojakson Moodlen etusivun kurssikategorioiden alta tai etsii opintojakson "Etsi kursseja" -hakutoiminnon avulla esim. opintojakson koodilla tai nimellä. Tämän jälkeen opiskelija voi liittää itsensä jäseneksi kurssialustalle. Mikäli verkko-oppimisalusta ei ole kaikille avoin, rekisteröityminen voi vaatia kurssiavaimen, jonka saat kyseisen opintojakson opettajalta.

Tiedotamme myös avoimen ammattikorkeakoulun ajankohtaisista asioista omassa Avoimen ammattikorkeakoulun Moodle -työtilassa. Kys. Avoimen amkin työtila lisätään sinulle automaattisesti.

Sähköposti ja OneDrive

Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi. Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Kirjaudu palveluun selaimellasi osoitteessa: http://365.oamk.fi. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin MS:n pilvipalveluihin, kuten OneDrive-pilvitallennustilaasi.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohjeet sähköpostin kääntämiseen. Lisäohjeita sähköpostin ja Microsoft Office 365 -pilvipalvelun käyttöön.

Peppi

Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen opiskelijana käytät Peppiä pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun. Pääset helposti Peppiin (ja moniin muihin sähköisiin järjestelmiin) laajennetun Opinto-oppaan pääsivulta.

Tenttikäytänteet 

Tenttikäytänteet ja uusintatenttipäivät vaihtelevat kampuksittain. Saat ajankohtaisen tiedon tenttikäytänteistä kampuksesi Opiskelijapalveluista tai avoimen yhteyshenkilöltä.

Oamkissa on käytössä sähköinen tenttijärjestelmä Exam. Opettaja tiedottaa, mikäli opintojaksolla on käytössä Exam-mahdollisuus.

Läsnäolo tunneilla

Teorialuennoilla ei yleensä ole läsnäolovelvoitetta, mutta esimerkiksi kieliopinnoissa, seminaareissa ja harjoitustunneilla edellytetään yleensä läsnäoloa. Tarkemman tiedon saat opintojakson opettajalta.

Opintosuoritukset, arviointimenetelmät ja arvosanat

Avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritusten arviointiin sovelletaan Oamkin arviointisääntöä. Opintosuoritukset arvioidaan joko numeerisesti asteikolla 0–5 tai sanallisesti asteikolla hylätty-hyväksytty. Avoimen amkin opiskelijan tulee tehdä opintojaksoon liittyvät suoritukset viimeistään seuraavan lukukauden aikana opintojakson päättymisestä. Jos opintojaksosi loppuu esimerkiksi toukokuussa, on sinulla oikeus tehdä opintojaksoon liittyviä suorituksia (kuten tenttejä ja tehtäviä) vielä seuraava syyslukukausi.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana voit ilman erillistä maksua korottaa hylättyä opintojaksosuorituksen arvosanaa. Hyväksyttyä opintojaksosuorituksen arvosanaa voit korottaa kerran. Korotusmahdollisuus on käytettävä viimeistään opintojakson päättymistä seuraavan lukukauden aikana.

Opettajat kirjaavat arvosanasi kolmen työviikon kuluessa arviointitilaisuudesta tai sovitusta suorituksen palautuspäivämäärästä. Suoritusmerkinnän näet opintorekisteristäsi Pepistä  tai voit tarvittaessa tiedustella arvosanaasi avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöltä.

Opintojen mitoitus

Opintojen mitoituksen peruste on opintopiste (op). Opintopisteillä kuvataan työmäärää, jonka opintojakson suorittaminen opiskelijalta edellyttää. Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan työtä.

Opintosuoritusote, läsnäolotodistus ja selvitykset opinnoista

Avoimen yhteyshenkilö voi pyydettäessä tehdä esimerkiksi opinnoille osallistumistodistuksen tai täyttää erinäiset lausuntopyynnöt esimerkiksi TE-toimistolle tai koulutusrahastoon. Opintojen päätyttyä voit pyytää suorittamistasi opinnoista opintosuoristusotteen osoitteesta avoin@oamk.fi. Huomaathan, että opintosuoritusotetta ei toimiteta ennen kuin maksu opinnoista on suoritettu.