TERWA-AKATEMIA

 

Terwa-akatemia on vuodesta 2015 toiminut Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkinnon suuntautumisvaihtoehto, joka keskittyy yrittäjyyteen ja yritystoimintaan käytännössä.  Meillä opiskelijat oppivat yrittäjyyttä asiakasprojekteja tekemällä ja teoriatietoa käytäntöön soveltaen. Opiskelijat perustavat tiimiyritykset, joissa he toimivat 2,5 vuoden ajan oppien yrittäjyyttä, monipuolista liiketoimintaosaamista sekä tiimityöskentelyä. Terwan aikana luodaan paljon uusia yhteistyöverkostoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa. Terwa-akatemiassa kasvaa tulevan polven yrittäjiä ja tiimityöskentelyn osaajia.

Tule mukaan oppimaan tiimeissä! 

”Oppiminen yhdessä yrittämällä  on parasta elämässä. Oulussa tätä parasta löytyy Terwa-akatemiasta.”
Veijo Hämäläinen, Tampereen Proakatemian päävalmentaja

Hakijoille

Terwa-akatemiassa pääset itse vaikuttamaan omaan opiskeluusi

Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kun olet itse valmis panostamaan. Tässä opiskelumallissa pääosassa on moderni oppimiskokemus ja aina uusin tieto bisneksestä.

Haluatko oppia asiat käytännössä ja haluaisit tienata opintopisteiden lisäksi rahaa?

Terwa-akatemiassa opiskelu tapahtuu tiimeissä, joissa pääset kokeilemaan turvallisessa ympäristössä eri yritysideoita. Kehittyminen kohti unelmiasi tapahtuu käytännön tekemisen kautta oikeiden projektien parissa. Valmistuttuasi sinulla on todella hyvät lähtökohdat perustaa oma yrityksesi opintojen aikana saamiesi tietojen ja kontaktien avulla. Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kuin olet itse valmis panostamaan. Kun tavoitteesi on enemmän kuin pelkkä tutkinto, on Terwa-akatemia sinun juttusi.

Käytännössä oppiminen

Terwa-akatemiassa ensimmäisen vuoden perusopinnot suoritetaan yhdessä muiden liiketalouden opiskelijoiden kanssa, jonka jälkeen siirrytään akatemian opintoihin.  Varsinaiset Terwa-akatemia opinnot kestävät siis  2,5 vuotta. Opiskelija laatii yhdessä valmentajan kanssa opiskelijan omiin tavoitteisiin perustuvan oppimissopimuksen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman.

Käytännön osaamista hankintaan tiimiyrityksessä toteutettavissa projekteissa. Tiimit ideoivat omat projektinsa tai hankkivat projektit toimeksiantajilta. Tiimit neuvottelevat sopimukset ja tekevät hinnoittelut yhdessä asiakkaan kanssa.

Käytännön oppimisen perusajatuksena on learning by doing -menetelmät, joiden avulla uudet opitut asiat saadaan testattua nopeasti käytännössä. Opinnoissa opiskelijalla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua yritysmaailman ihmisten kanssa ja hyödyntää sitä myös opintojen jälkeen.

Tiimiyritykseen tehtävä työ sekä projektit toimivat opiskelijoiden tutkintoon liittyvänä harjoitteluna.

Teoriaosaaminen

Opiskelussa käytännön kokemuksen tukena kulkee teoriaoppiminen. Akatemian opiskelijat määrittävät opintojensa aikana omaa opintopolkuaan kohti ammattilaisuutta. Akatemiassa ei ole perinteisiä luentoja, vaan teoriaosaaminen hankitaan ammattikirjallisuutta lukemalla sekä asiantuntijaseminaareihin osallistumalla.

Opinnoissa voi keskittyä myyntiin, johtamiseen ja markkinointiin tai kansainväliseen liiketoimintaan, kirjanpitoon ja yhteisöviestintään. Valinta on sinun.

Opintopolkujen tukena toimii pienryhmäopiskelu tuvissa, jotka keskittyvät kulloinkin valitun aihepiirin ympärille. Tuvissa kehitetään yhdessä lisää tietoa ja kuunnellaan oppeja vierailevilta asiantuntijoilta ja ammattilaisilta.

Tiimioppiminen 

Tiimioppiminen muodostaa akatemiaopintojen punaisen langan. Tiimien osaamista kehitetään kaksi kertaa viikkossa pidettävissä Paja-istunnoissa.

Pajoissa tiimit suunnittelevat, kehittävät, toteuttavat sekä opettelevat uusia asioita dialogikeskustelun avulla. Dialogissa opitaan uutta sekä jaetaan opittuja asioita ja kokemuksia. Näin saadaan esiin myös paljon tärkeää hiljaista tietoa.

Tiimien valmentajat seuraavat pajoja sekä haastavat ja kannustavat tiimejä oppimaan lisää sekä havainnoimaan kokonaisuuksia. 

Hakeminen

Voit hakea Terwa-Akatemiaan yhteishaussa. Opiskelupaikkoja on 40 joista vähintään 32 on ensikertalaisille. Pääsykokeet ovat samat kuin liiketalouden päivätoteutukseen hakijoille. Lisäksi Terwa-akatemiaan hakeville on samana päivänä järjestettävät haastattelut.

Lisätietoja Opintopolusta

 

Yrityksille

 

Ulkoista projektityö!

Terwa-akatemia yhdistää tulevaisuuden ja nykyisyyden huippuosaajat.

OTA YHTEYTTÄ

  

1.png

Myynti & markkinointi

       Markkinointisuunnitelmakampanjat, asiakas- ja työtyytyväisyyskyselyt, tutkimukset, sisällöntuotanto, ständimyynti, sissimarkkinointi, sosiaalinen media, promootiot

8.png

Verkkosivut & palvelut

 Verkkosivut
Ylläpito
Sisällöntuotanto
Sosiaalisen median palvelut

6.png

Tapahtumatuotanto

Virkistyspäivät
Asiakastilaisuudet
 Ohjelmapalvelut
Seminaarit
Messut
Erilaiset tilaisuudet

3.png

AV-tuotanto

Animaatiot, kuvankäsittely, mainokset, posterit, käyntikortit, valokuvaus, videot, sivuntaitto, 3D-mallinnus, editointi

7.png

Taloushallinto 

 Kirjanpito, palkanlaskenta, tilinpäätökset, veroilmoitukset, verosuunnittelu, perustamisasiakirjat, konsultointi

2.png

Kulttuuripalvelut

 Musiikki
Tanssi
Viestintä


Ja paljon muuta. Ota yhteyttä!


Referenssit

Tiimit

 

wäri.png

OSUUSKUNTA WÄRI

Meiltä löytyy intohimoa kehittää toimintaamme ja haluamme tarjota asiakkaillemme ajankohtaisia näkemyksiä sekä uusia ideoita. Paitsi että haluamme rakentaa omaa tulevaisuuttamme, haluamme myös omalla työllämme kehittää Terwa-akatemiaa.

Tiimimme vahvuuksia on ennakkoluuloton asenteemme sekä palava halu oppia uutta. Meiltä löytyy osaamista esimerkiksi tapahtumatuotantoon, markkinointiin ja somemarkkinointiin sekä promootioihin. Wärikäs ja kädentaitoinen kymmenen hengen tiimimme tarttuu haasteisiin joustavasti nopeallakin aikataululla.

WWW / EMAIL

oiskiva.png

OSUUSKUNTA OISKIVA


Oiskiva Osk on kahdeksan henkilön nuorekas tiimi, joka tekee kaiken tunteella, mutta ryhdikkäästi. Tartumme rohkeasti toimeen, eivätkä haasteet pelota meitä. Tiimimme vahvuus on vankka osaaminen useilta eri toimialoilta, joten pystymme mukautumaan monenlaiseen toimintaan sulavasti. Tuotamme raikkaita ja uusia ajatuksia yrityksenne toimintaan.

Oiskiva – tehdään yhteistyötä!

WWW / EMAIL

roihu_group.png


OSUUSKUNTA ROIHU

 

Osuuskunta Roihu Group on 12 hengen tiimiyritys ja yhdessä teemme innovatiivisia ja luovia ratkaisuja asiakkaillemme. Joukossamme on eri alojen osaajia, jotka ovat valmiita auttamaan sinua kaikissa tilanteissa. Tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme heidän tarpeissaan nuorekkaalla ja rohkealla otteella. Nuorekkuus ja innokas asenteemme ovat valttikorttimme nykypäivän muuttuvassa liike-elämässä.

WWW / EMAIL

Ota yhteyttä

Terwa-akatemia

Teuvo Pakkalan kadun kampus
Teuvo Pakkalan katu 19
90130 Oulu

Osuuskunta Wäri | EMAIL

Osuuskunta Oiskiva | EMAIL

Osuuskunta Roihu | EMAIL

Valmentajat

sanna.png

Sanna Rönkkö

Lehtori / Valmentajatiimin liideri

matti copy.png

Matti Sippola

Lehtori / Tiimivalmentaja

petteri.png

Petteri Aro

Lehtori / Tiimivalmentaja

tomi.png

Tomi Huhtamäki

Lehtori / Tiimivalmentaja