Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Ajankohtaista

Oamk aiempaa laajemmalla koulutustarjonnalla syksyn yhteishakuun

Julkaistu: 27.8.2019 klo 08:56 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoululla (Oamk) on syksyn yhteishaussa laaja koulutustarjonta, yhteensä 12 hakukohdetta. Hakukohteista yhdeksän on AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen ja kolme YAMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen. Aloituspaikkoja on kaikkiaan 355. Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 4.9. kello 8 ja päättyy keskiviikkona 18.9. kello 15. Syksyn yhteishaussa käytetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista digitaalista AMK-valintakoetta.

Kaikissa AMK-tutkinnon hakukohteissa on käytössä kaksi valintatapaa: ylioppilastutkinnon perusteella tehtävä todistusvalinta sekä valintakoevalinta. Digitaalinen AMK-valintakoe korvaa aiemmat alakohtaiset valintakokeet ja hakijan tarvitsee tehdä vain yksi valintakoe, vaikka hän hakisi useammalle eri alalle. Poikkeuksina kulttuuriala ja englanninkielinen koulutus, joissa säilyy omat valintakokeet.  

AMK-valintakoetta käytetään kaikissa syksyn yhteishaussa mukana olevissa AMK-tutkinnon hakukohteissa:

 • agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, monimuotototeutus
 • insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, monimuotototeutus
 • sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Oulu
 • sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Oulainen
 • sosionomi (AMK), monimuotototeutus
 • terveydenhoitaja (AMK), monimuotototeutus
 • tradenomi (AMK), liiketalous, monimuotototeutus
 • tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus
 • tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, monimuotototeutus. 

AMK-valintakoe sisältää kaikille aloille yhteiset päätöksenteko- sekä kieli- ja viestintätaitoja mittaavat osiot. Tämän lisäksi valintakokeeseen tulee matemaattisia, matemaattisluonnontieteellisiä ja eettisiä taitoja mittaavia koulutusalakohtaisia osioita. Hakijan valintakokeen sisältöön ja suoritusaikaan vaikuttavat haettavat hakukohteet. Valintakoe suoritetaan ammattikorkeakoulun tiloissa hakijan omalla tietokoneella.

Uutta on myös se, että hakija valitsee hakuvaiheessa AMK-valintakokeen suorituspaikan ja ajankohdan. Suorituspaikaksi valittavana ovat kaikki valintakoeyhteistyössä mukana olevat ammattikorkeakoulut. AMK-valintakoe järjestetään 29.10–1.11.2019. 

Uusia tekniikan alan YAMK-koulutuksia

YAMK-tutkintoon johtavan koulutuksen kohteet ovat:

 • insinööri (ylempi AMK), autoala
 • insinööri (ylempi AMK), hitsausala
 • insinööri (ylempi AMK), talotekniikka

Autoalan asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa, myynnissä tai opetuksessa toimiville ammattilaisille suunnattu koulutus on haussa nyt toista kertaa; hitsausala ja talotekniikka ovat uusia. Uusille koulutuksille on nähty tarvetta, sillä asiantuntijoilta vaaditaan jatkuvasti uudenlaista erityisosaamista, kuten hitsaavan tuotannon kasvaviin laatuvaatimuksiin vastaamista tai ilmanvaihdon suunnitteluosaamista poikkeuksellisen vaativiin kohteisiin.

Lisätietoja:

AMK-tutkinnot                            
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio
050 3838 442
marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)

YAMK-tutkinnot
Tutkintovastaava Vesa Moilanen
040 6307 641
vesa.moilanen#oamk.fi (korvaa # -> @)