Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Ennätykselliset 10 000 tenttiä tehty Exam-tiloissa

Ennätykselliset 10 000 tenttiä tehty Exam-tiloissa

6.4.2018 :: Teksti: Marjo Sormunen  Kuva: Marjo Sormunen

Oamkin Exam-tiloissa tehtiin 10 000:s tentti torstaina 5. huhtikuuta. Oamkilla on yhteensä 26 Exam-pistettä, jossa sähköisen tentin voi tehdä.

10 000. tentin teki sairaanhoitajaopiskelijamme Hilla, joka opiskelee Oulaisten kampuksella.

– Tein tentin Examissa ensimmäistä kertaa. Sähköinen tentti on helppo, sillä tenttipaikan ja -ajan saa varata itselle sopivaan kohtaan, kertoo Hilla.

Hän kävi tekemässä tentin Kontinkankaan kampuksella. Palkinnoksi Hilla sai Oamkin hupparin.

Oamkilla on yhteensä 26 Exam-tenttipistettä, joista suurin osa on Oulun kolmella kampuksella. Oulaisten kampukselta löytyy kaksi tenttipistettä. Opiskelija voi tehdä tentin haluamassaan tenttitilassa riippumatta siitä, millä kampuksella hän opiskelee.

Exam-tentti.jpgKotkantien kampuksen Exam-tenttitilassa oli perjantai-iltapäivänä kolme tenttijää.

Sähköinen tenttijärjestelmä Exam toimii siten, että opettaja laatii tentin Exam-järjestelmään ja määrittelee tentin aukioloajan. Opiskelija varaa sen jälkeen itselleen Exam-tenttipisteestä sopivan tenttiajan. Koe tehdään tietokoneella suoraan järjestelmään, josta opettaja sen tarkastaa. Exam-tiloja valvotaan videokameralla, joka tallentaa myös äänen. Exam-järjestelmä otettiin Oamkissa vaiheittain käyttöön keväällä 2015.

– Opettajat ja opiskelijat ovat ottaneet Examin hienosti haltuun. Exam on mielestäni suunniteltu todella käyttäjälähtöisesti. Yhden päivän aikana saatetaan tehdä parhaimmillaan lähes 100 tenttiä, iloitsee verkkopedagogiikan lehtori Leena Paaso.

Leena Exam.jpgVerkkopedagogiikan lehtorin Leena Paason mukaan järjestelmä mahdollistaa tekemään jopa noin tuhat sähköistä tenttiä kuukaudessa.

Tagit: