Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Tanssialan Tuki ry

Oulun läänin Tanssialan Tuki ry

Taustaa

Oulun läänin Tanssialan Tuki ry on 1987 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on tukea ja edistää tanssitaidetta Oulun läänissä. Yhdistys toimi jo ennen kaupparekisteriin merkitsemistä Oulun läänin Tanssialan Neuvottelukunnan nimellä. Tämä, silloisen läänintaiteilija Marketta Viitalan ympärilleen kokoama ryhmä, järjesti ensimmäisen kerran Arktiset Askeleet –tanssikatselmuksen vuonna 1986, josta lähtien Arktisia Askelia on yhtä välivuotta lukuun ottamatta tanssittu joka vuosi. Arktisten Askelten lisäksi Oulun läänin Tanssialan Neuvottelukunnan yhtenä pyrkimyksenä oli tanssin ammatillisen koulutuksen saaminen Ouluun. Tässä onnistuttiin ja syksyllä 1991 alkoi tanssinopettajakoulutus Oulun konservatoriossa. Hankkeen puuhanaisina olivat läänintaiteilijat Marketta Viitala ja Pirjo Yli-Maunula sekä koulutuksen ensimmäinen johtaja Liisa Tiitinen.

Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n toimintaa ovat Arktisten Askelten järjestämisen lisäksi olleet tanssileirien ja –näytösten järjestäminen sekä nuorten tanssijoiden tukeminen esim. matka-avustusten muodossa.

Oulun läänin Tanssialan Tuki ry toimii edelleen vahvana taustajärjestönä ja järjestää yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun kautta vuosittaista Arktiset Askeleet –tanssitapahtumaa. Yhdistyksen vastuulla on ulkopuolisen rahoituksen hankkiminen, tapahtuman markkinointiin osallistuminen, suunnittelutyöhön ja tapahtuman järjestämiseen osallistuminen ja talkooväen hankkiminen. Lisäksi yhdistys maksaa osan tapahtumasihteerin palkasta.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Liisa Kontturi-Paasikko, puh. 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi
Rahastonhoitaja Elli Ryönänkoski, puh. 0400 758 996, eryonankoski@gmail.com

 

Yhdistyksen hallituksen jäsenet vuonna 2017


Varsinaiset jäsenet:

Liisa Kontturi-Paasikko pj
Minna Palokangas, varapj, jäsen
Eila Alakiuttu
Sirpa Heikkinen
Mira Kolanen
Arja Koskela
Matti Kyllönen
Hanna Poikela
Elli Ryönänkoski

Varajäsenet:

Heli Honkalampi
Heli Kuula