Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Insinööriksi tai IT-tradenomiksi kahdessa vuodessa

Insinööriksi tai IT-tradenomiksi kahdessa vuodessa

29.9.2015 :: Teksti: Anne Aho

Haluatko opiskella kesken jääneen tutkintosi loppuun tai päivittää vanhan tutkintosi? Siinä tapauksessa insinöörin ja IT-tradenomin muuntokoulutukset ovat sinua varten.

Muuntokoulutus_Imago_002_verkkoiso.png

Oamk järjestää kaksi ICT-alan muuntokoulutusta yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa. 1.–15.10. haettavana ovat insinöörin tutkintoon johtava tieto- ja viestintätekniikan koulutus sekä tradenomin tutkintoon johtava tietojenkäsittelyn koulutus.

Koulutusten avulla voi opiskella kesken jääneen tutkinnon valmiiksi, päivittää vanhan tutkinnon uudempaan tai opiskella lisää uuden oppimisen ilosta. Opinnot voi suorittaa kahdessa vuodessa, ja ne on mahdollista opiskella työn ohessa.

– Koulutusten taustalla on osittain ICT-alan työtilanne. Työnhakijoissa on niitä, joilla on alan opintoja, mutta ei valmista tutkintoa, jolloin työllistyminen ei ole niin helppoa, Oamkin lehtori Sinikka Viinikka kertoo.

Tradenomikoulutus keskittyy digitaalisiin palveluihin ja insinöörikoulutuksen keskiössä ovat älykkäät järjestelmät.

– Ajankohta on hyvä koulutuksille, sillä aiheet ovat tällä hetkellä pinnalla. Lisäksi koulutukset vastaavat alueellisen kehittämisen tarpeeseen, Kajaanin ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Joona Tolonen sanoo.

Kiinnostus ja itsenäisen opiskelun taito tärkeitä

Tradenomiopiskelijat oppivat muun muassa soveltamaan käyttäjälähtöisiä menetelmiä toteuttaessaan helppokäyttöisiä digitaalisia palveluita. Insinööriksi opiskelevat oppivat tekemään järjestelmiä, jotka toimivat osana älykkäiden laitteiden verkkoa ja tuottavat tietoa hyödynnettäväksi.

Molemmat koulutukset järjestetään monimuotototeutuksena. IT-tradenomin tutkinnon voi suorittaa kokonaan verkko-opintoina.

– Monimuotototeutuksena järjestettävät insinööriopinnot vaativat opiskelijalta sekä kiinnostusta aiheeseen että itsekuria ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn, Joona kertoo.

Tradenomikoulutus sopii luonnollisesti sellaisille, jotka ovat sinut itsenäisemmän ja verkossa toteutettavan opiskelun kanssa.

– Tradenomikoulutuksen etu on se, että sen voi opiskella mistä vain. Lähiopetuspäiviä on lukuvuodessa kahdesta neljään. Muutoin opintoja on verkossa arki-iltaisin ja lisäksi on täysin itsenäisiä opintoja missä ja milloin vain tehtäväksi, Sinikka lisää.

Opintoihin sisältyy yhteistyötä yritysten kanssa. Opiskelu on käytännönläheistä ja projektimaista, pääpaino on tekemällä oppimisessa. Lisäksi koulutukset tarjoavat mahdollisuuden kehittää omia ideoita ja tuotteita. Opiskelijoita kannustetaan myös yrittäjyyteen.

– Uskomme, että koulutukset antavat hyvät valmiudet työllistyä. Etuina ovat tutkinnon saaminen kahdessa vuodessa sekä opintojen työelämälähtöisyys, Joona ja Sinikka toteavat.

Kiinnostuitko? Tutustu koulutuksiin tarkemmin. Hakuaika on 1.–15.10.