Materiaalit
Julkaisut, koonnit ja raportit (uusimmasta vanhimpaan):
- Pohjois-Pohjanmaan elintarvikealan nykytila ja kehittämistarpeet: ELYKE-hankkeen loppuraportti (Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 52/2019)
- Miten pienelintarvikeyritys saa tuotteensa kaupan valikoimiin? (ePooki 29/2019)
- Käyttäjien näkemyksiä REKO lähiruokaryhmä Oulun kehittämisestä ja toimintamallin tulevaisuudesta (Saara Pönkkö, opinnäytetyö, Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelma (ylempi AMK), Oulun ammattikorkeakoulu)
- Kuluttajat hankkivat laadukkaita raaka-aineita suoraan tuottajilta (Kehittyvä Elintarvike 2/2019, ss. 42-43)
- Osaava elintarviketeollisuus Pohjois-Pohjanmaalle -kutsutilaisuus Oulussa 7.2.2019: koonti tilaisuuden annista
- Kasvua elintarvikealalle yhdessä tekemällä (Aitoja makuja 4/2018, s. 17)
- Kasvua elintarvikealalle yhdessä tekemällä -ajankohtais- ja verkostoitumisseminaari Oulussa 13.11.2018: koonti päivän annista
- Koillismaan Ruokariihi Kuusamossa 17.4.2018: koonti työpajakeskustelusta
- Lähiruokaa Oulun kaupungin ja ympäristökuntien keittiöihin – hankintarenkaan kilpailutus toteutetaan yhteistyössä alueen yritysten kanssa (ePooki asiantuntijablogi 27.3.2018)
- Ruokariihessä puitiin Pohjois-Pohjanmaan elintarvikealaa (Aitoja makuja 1/2018, ss. 14-15)
Osaava elintarviketeollisuus Pohjois-Pohjanmaalle -kutsutilaisuus Oulussa 7.2.2019:
- Kohderyhmänä Pohjois-Pohjanmaan teollisuusmittakaavan elintarvikealan yritykset
- Esite ja ohjelma
- Koonti tilaisuuden annista
Kasvua elintarvikealalle yhdessä tekemällä -ajankohtais- ja verkostoitumisseminaari Oulussa 13.11.2018:
- Esite ja ohjelma. Ohjelmamuutokset:
- Sortolan Jäätelö Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kokkoniemen yrityspuheenvuoron sijaan toimitusjohtaja Pirkko Suhonen kertoi Vaalan Juustola Oy:n matkasta tähän päivään ja loi katseita yrityksen tulevaisuuteen. Lisäksi hän osallistui iltapäivän paneelikeskusteluun.
- Paneelikeskustelun aluksi Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi kertoi Grüne Woche 2019 -messuista ja Suomen roolista messutapahtumassa.
- ELYKE - Elintarvikealan yritysten tarpeet Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeen tulosten esittely, projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu
- Ruoka 2030 -ohjelma näyttää suunnan elintarvikealan kehittämiselle, yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM)
- Tutkimus elintarvikeketjun ja viennin tukena, tutkija Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus (Luke)
- Elintarvikeviennin vahvistaminen - yhdessä!, elintarvikesektorin toimialajohtaja, Food from Finland ohjelmajohtaja Esa Wrang, BusinessFinland
- Kotivara Oy - kasvu- ja vientitarina, myyntipäällikkö Juha Räätäri, Kotivara Oy
- Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?, valikoimavastaava Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
- Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?, kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Kaakkuri
- Grüne Woche 2019 -messut, Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi
- Kuvagalleria
- Koonti päivän annista julkaistiin vuoden 2018 viimeisessä Aitoja makuja -tiedotuslehdessä (s. 17). Laajempi koonti löytyy täältä.
Elintarvikealan yritysten kehittämispäivä ja tulevaisuustyöpaja Oulussa 5.6.2018:
- Esite ja ohjelma
- Maaseutuohjelman tavoitteet, maaseuturahaston yritys- ja hanketuet sekä hankkeissa toteutetut kehittämistoimenpiteet. Elintarvikealan tulevaisuustyöpajan alkukartoituksen koonti ja työohjeistus. Ryhmäpäällikkö Tiina Suutari ja asiantuntija Kukka Kukkonen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
-
Mitä ovat hyvinvointituotteet ja Free From-tuotteet? Tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys. Free From- tuotteiden turvallisuus ja allergeenien hallinta. Kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
- Hyvinvointituotteiden markkinat, trendit ja kuluttajan ymmärtäminen meillä ja muualla. Kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
- Näkökulmia hyvinvointituotteiden ja Free From-tuotteiden markkinoihin ja mahdollisuuksiin - yritys- ja asiantuntijaesittelyt:
- Markkinointiviestintäpäällikkö Marja-Riitta Kinnunen, Kinnusen Mylly Oy
- Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri
- Toimitusjohtaja Teija Ruokamo, Nortastic Oy
- Valikoimapäällikkö Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
- Erikoistutkija Anna-Liisa Välimaa, Luonnonvarakeskus (Luke)
Elintarvikealan yritysten kehittämisaamupäivä - Koillismaan Ruokariihi Kuusamossa 17.4.2018:
- Esite ja ohjelma
- Verkostoituminen, kasvu ja vienti, toimitusjohtaja Arja Kastarinen, Real Snacks Oy
- Robotit - Mihin ne pystyvät ja mitä ne maksavat?, toimitusjohtaja Matti Tikanmäki, Probot Oy
- Työpajakeskustelun sisältö
Oulun kaupungin ja ympäristökuntien elintarvikehankintojen kilpailutus - markkinavuoropuhelu Oulussa 2.3.2018:
- Kutsu
- Kilpailuttajan (Monetra Oy/Hankintapalvelut) ja tulevan kilpailutuksen esittely, palvelujohtaja Jussi Kauppi ja hankinta-asiantuntija Katri Sipola
- Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n hankintaneuvonnan esittely, hankinta-asiamies Tiina Talala
- Markkinavuoropuhelun sisältö:
- Kuntien elintarvikehankinnat kilpailutukseen (Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjä-lehti 2/2018, 19.3.2018, teksti: Anni Jyrinki)
- Lähiruokaa Oulun kaupungin ja ympäristökuntien keittiöihin - hankintarenkaan kilpailutus toteutetaan yhteistyössä alueen yritysten kanssa (ePooki asiantuntijablogi 27.3.2018)
- Koululaisen lautaselle lisää lähiruokaa (Kaleva 5.4.2018, teksti: Greta Virranniemi)
Elintarvikealan yritysten kehittämispäivä Oulussa 15.11.2017:
- Esite ja ohjelma
- Elintarvikealan hanketreffit:
- Yhdessä tehden parempiin tuloksiin, kehittämispäällikkö Heidi Valtari, Turun yliopiston Brahea-keskus
- Maaseuturahaston rahoitusinfo:
- Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke, kehittämispäällikkö Heidi Valtari, Turun yliopiston Brahea-keskus
- Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yritystukiin ja kehittämishankkeisiin liittyvät materiaalit löytyvät osoitteesta http://www.ely-keskus.fi/web/ely/maaseudun-kehittaminen (valitse oikeasta yläkulmasta alueeksi Pohjois-Pohjanmaa).
- Ruokariihi:
- Pohjoisuudesta ja yhteistyöstä tukea elintarvikevientiin, tutkija ja asiakaspäällikkö Lotta Heikkilä, Luonnonvarakeskus (Luke)
- Teknologian mahdollisuudet tuotannon ja liiketoiminnan kehittämisessä, professori Juha Röning, Oulun yliopisto
- Ruokariihen työpajojen tuotoksista julkaistiin koonti vuoden 2018 ensimmäisessä Aitoja makuja -tiedotuslehdessä (ss. 14-15).
Esittelymateriaalit: