Videot ja podcastit
Podcastit
- Digitaalinen saavutettavuus - Outi Pylkkä (JAMK) haastattelee Minna Koskista (JAMK) digitaalisesta saavutettavuudesta.
Kesto: 14 min
- Digital Literacy - TAMKin tuottamien podcastien ensimmäisessä osassa Mark Curcher puhuu medialukutaidosta ja nykypäivän sille asettamista vaatimuksista.
Kesto: 16 min
- Oppimisanalytiikka - Oppimisanalytiikka on yksi tämän hetken trendiaiheista opetuksessa. Hanna Teräs kertoo mistä oikeastaan on kyse, ja miten oppimisanalytiikka hyödyttää sekä opettajia että opiskelijoita.
Kesto: 16 min
- Pelit ja pelillistäminen - Jaksossa Marianna Leikomaa ja Riikka Aurava keskustelevat peleistä ja pelillistämisestä korkeakouluopetuksessa.
Kesto: 15 min
- Saavutettava korkeakoulupedagogiikka - Jaksossa Päivi Pynnönen Hämeen ammattikorkeakoulusta ja Minna Mäkihonko Tampereen yliopistosta keskustelevat korkeakoulujen saavutettavuudesta Suomessa. Pynnönen ja Mäkihonko pohtivat esimerkiksi sitä, mitä saavutettavuus on ja miten sitä voitaisiin suomalaisessa korkeakoulukontekstissa kehittää.
Kesto: 12 min
Videot
- Kokemuksia Cross expertise mentoroinnista 1 - KOPE-hankkeen järjestämä vertaisoppimisen mahdollisuus, jossa kaksi tasavertaista asiantuntijaa mentoroivat ja vertaisoppivat toisiltaan. CEM on parhaimmillaan osaamisen vaihtamista ja asiantuntijakeskusteluja yhdessä sovituista ja ajankohtaisista opetuksen ja oppimisen teemoista. Videolla tuntiopettaja Katriina Klemola kertoo omista kokemuksistaan Cross expertise mentoroinnissa.
Kesto: 2 min
- Kokemuksia Cross expertise mentoroinnista 2 - KOPE-hankkeen järjestämä vertaisoppimisen mahdollisuus, jossa kaksi tasavertaista asiantuntijaa mentoroivat ja vertaisoppivat toisiltaan. CEM on parhaimmillaan osaamisen vaihtamista ja asiantuntijakeskusteluja yhdessä sovituista ja ajankohtaisista opetuksen ja oppimisen teemoista. Videolla tuntiopettaja Raisa Aine ja yliopisto-opettaja Mervi Savela kertovat kokemuksistaan mentoroinnissa ja vertaisoppimisessa ja niiden tuomista hyödyistä.
Kesto: 3 min
- Korkeakouluoppimisen filosofia - Korkeakoulumaailma on ollut kahtiajakautunut. Toinen puoli on korostanut tutkimuksen suurempaa tärkeyttä, toinen taas opetuksen. Tuo vastakkainasettelu on nykykäsityksen mukaan virheellinen. Tutkimus ja opetus; opetus ja tutkimus ovat kokonaisuus – toinen ei onnistu ilman toista. Vain molempien tehtävien hyvä hoito voi mahdollistaa ihmiskunnan edistymisen; terveyttä, hyvinvointia ja onnellisuutta lisäävän tekniikan ja yhteiskuntaelämän kehittymisen.
Kesto: 4 min
- Nonexistent Teacher - A teacher should be available to guide and help the student to establish her skills and competence. But in the real world the teacher may be a reclusive noncommittal hermit refusing to answer even the simplest questions. Why is this so and what can be done? Do you feel any sympathy for the teacher? Have you been in situations like this? As a student, what will you do? As a teacher, what will you do to prevent this slow fading away?
Kesto: 2 min
- Opekomppis - KOPE-hanke ja Tuudo-mobiilisovellus löivät viisaat päänsä yhteen loppuvuodesta 2018 tuottaakseen korkeakoulujen opettajille alustan, joka tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia korkeakoulurajoja ylittävälle yhteistyölle.
Kesto: 1 min
- Puhuvat päät - Kysymyksiä: Miten saisit verkko-opetuksen mielenkiintoiseksi ja aktivoivaksi? Miten voisit monipuolisesti osallistaa läsnäolijoita? Miten et olisi opettajana vain “puhuva pää” verkossa? Mitä muita verkko-opetuksen muotoja tunnet kuin luennon?
Kesto: 1 min