Opekomppis

Opekomppis on osana mobiilisovellus Tuudoa, jonka avulla eri korkeakoulujen opettajat voivat mm.:

  • etsiä samoista asioista kiinnostuneita opettajakollegoita ja antaa ja saada vertaistukea
  • jakaa hyviä opetuskäytänteitä
  • etsiä vertaisryhmiä ja ryhmäytyä
  • sopia opetuksen havainnoineista/seuraamisesta ja antaa vertaispalautetta
  • etsiä opetusyhteistyökumppaneita
  • saada tietoa ajankohtaisista korkeakoulupedagogisista teemoista, julkaisuista ja tapahtumista sekä koulutuksista
  • saada käyttöönsä Tuudon perustoiminnot; ruokalistat, lukujärjestykset, kampuskartat ja bussiaikataulut

opekomppis kuva videosta.JPG

Korkeakoulupedagogiikkaa yhteistyössä -hanke (KOPE) ja Tuudo-mobiilisovellus löivät viisaat päänsä yhteen loppuvuodesta 2018 tuottaakseen korkeakoulujen opettajille alustan, joka tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia korkeakoulurajoja ylittävälle yhteistyölle. Opekomppis-toiminto on rakennettu Tuudo-mobiilisovellukseen, joka on tällä hetkellä käytössä maanlaajuisesti 19 korkeakoulussa. Sovelluksen pääasiallisia käyttäjiä ovat kymmenet tuhannet opiskelijat, jotka päivittäin tarkistavat Tuudosta mm. lukujärjestyksiä, opintojen etenemistä, kurssi-ilmoittautumisia ja ruokalistoja.

Tuudo-sovellus tarjoaa peruspalveluiden lisäksi nyt opettajille mahdollisuuden ryhmäytyä ja saada vertaistukea korkeakoulurajojen yli. Tuudon kautta henkilökunta voi etsiä samoista asioista kiinnostuneita kollegoita ja luoda suljettuja tai julkisia ryhmiä, joissa keskustella esimerkiksi opetuskäytänteistä. Opekomppis-uutiskategorian kautta opettajat saavat myös ajankohtaista tietoa korkeakoulupedagogisista teemoista, julkaisuista, tapahtumista sekä koulutuksista.

Opettajat pääsevät ryhmäytymään Oulun yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa, Itä-Suomen yliopistossa, Tampereen ammattikorkeakoulussa, Lappeenrannan teknillisestä yliopistossa sekä Metropoliasssa opettavien kollegoidensa kanssa. Opekomppis-toimintoon Tuudon käyttäjä pääsee sivuvalikosta Plazaa ja Chattia klikkaamalla. Uutiskategoriaa voi selata Tuudon etusivulla.

Tuudo-sovellus ladataan omalle mobiililaitteelle joko App Storesta tai Google Play -kaupasta. Jos Opekomppis-toiminto ei näy, Tuudo-sovellus pitää päivittää sovelluskaupassa ja kirjautua sitten uudelleen sisälle Tuudoon. Sovellukseen kirjaudutaan oman korkeakoulun tunnuksilla, joten käyttö on täysin turvallista. Opekomppis alkaa huhtikuussa 2019 ja kestää aina vuoden loppuun saakka.


Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)