Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen

Hankkeen tarkoituksena on lisätä hyönteisalalla aloittavien tai uutta liiketoimintaa suunnittelevien yritysten ymmärrystä hyönteisalan erityispiirteistä sekä mahdollisuuksia hyödyntää alueellisia vahvuuksia ja arvoverkkoja. Uusinta tutkimustietoon perustuvaa tietoa jaetaan myös muille kohderyhmille, kuten elintarvike- ja rehuteollisuuden toimijoille, ravintoloille ja suurkeittiöille, kuluttajille, viranomaistahoille sekä tki-, neuvonta- ja koulutusorganisaatioille. Toteutusaika on 14.9.2018-31.3.2020.

Hankkeen tavoitteena on

Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat

Verkostoidu hyönteisalan tulevaisuuteen -seminaaripäivissä syksyllä 2019!

Voisivatko hyönteiset tuoda uutta surinaa liiketoimintaasi? Hyönteisalalla tapahtuu. Tule kuulemaan ja keskustelemaan, millaisia liiketoimintamalleja hyönteisalalla voitaisiin hyödyntää, mitä kuluttajatutkimus tuo huipputuotteiden kehitykseen tai miten hyönteiset voivat olla avuksi biomassojen käsittelyssä ja ravinteiden kierrätyksessä. Osallistumalla saat myös mahdollisuuden vaikuttaa hyönteisalan tulevaisuuteen!

Seminaarisarjan aikataulu:

Alueellisten tiedonsiirtotilaisuuksien lisäksi järjestetään seminaarisarjan päätöstilaisuus Helsingissä perjantaina 31.1.2020.

Seminaarisarjan esitteen löydät täältä

Hankkeessa kehitetään hyönteisalan kasvua tukevaa tiedonsiirtomallia

Elinkeinoelämän, tutkimuksen ja koulutuksen välisen tiedonsiirtomallin tavoitteena on tehostaa tiedon tuottamista ja välittämistä yritysten arkeen. Tiedonsiirtomallia kuvaava posteri esiteltiin Potsdamissa, Saksassa 5.-6.9.2019 järjestetyssä INSECTA 2019 -konferenssissa. Lue lisää: Book of Abstracts, s. 118.

Hankkeen esittelymateriaalit:


Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)