Grüne Woche 2020

Huom! Ruokariihi-hankkeen päivitettävät www-sivut ovat siirtyneet osoitteeseen https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoiminta/ruokariihi

Kiinnostavatko ulkomaanmarkkinat? Maailman suurimmat ruoka-alan Internationale Grüne Woche (IGW) -kuluttajamessut järjestetään Berliinissä 17.1.–26.1.2020. Haemme mukaan pohjoispohjanmaalaisia yrityksiä.

ruokamessut.jpg

Internationale GrüneWoche -messuilla käy vuosittain noin 400 000 vierailijaa. Tapahtumassa liikkuu kuluttajien lisäksi lehdistöä, bloggareita ja muita ruokaan liittyviä organisaatioita. Tänä vuonna Suomi oli messujen kumppanuusmaa. Osasto sai valtavasti medianäkyvyyttä ja tuotteille oli kovasti kysyntää. Tältä pohjalta on hyvä lähteä myös seuraaville messuille. 

Suomen osaston suunnittelu ensi vuoden messuille on parhaillaan käynnissä, ja alueelliset osastot ovat etusijalla. Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu suunnittelevat tuleville messuille ensimmäistä kertaa yhteistä osastoa teemalla ”Ruokaa pohjolasta”. 

Mitä messut tarjoavat yrityksille?

GrüneWoche 2020 -suunnittelun ydinryhmän Suomen osalta muodostavat Business Finland/Food from Finland, MTK, Visit Finland ja MMM. Suunnitelmissa on toteuttaa ostajatapaamisia Berliinissä messujen aikana sekä kampanjoja vähittäiskaupan ketjujen kanssa tämän vuoden malliin. Tänä vuonna suomalaiset tuotteet olivat näkyvästi esillä KaDeWe-tavaratalossa ja EDEKA-kauppaketjussa.

Pohjois-Pohjanmaan osalta mukaan yhteisosastolle mahtuu 4-8 yritystä osallistumisajasta riippuen. Messuille on mahdollista osallistua joko viideksi tai kymmeneksi päiväksi. Osastopaikan koko on 3m2/yritys, ja se sisältää peruskonseptin mukaisen rakennetun osastopaikan (perusrakenteet, säilytystilat, sähkö ja vesi). Osastopaikan hinta on 800 eur + alv (10 päivää). Osastopaikan lisävarusteet kuten LCD-Screen, lisäpistokkeet, kylmäkalusteet jne. ovat erillishintaisia. Muut oheiskustannukset (esim. matkat, rahti, messuesittelijät) yritys maksaa itse. Business Finland koordinoi rahteja Suomesta.

Rahoitustukea yrityksille

Vientiä suunnittelevat yritykset voivat hakea Business Finlandilta innovaatiotukea, mutta huomioittehan, että tuki edellyttää messuosallistumista laajempia kv-toimenpiteitä.

Pohjois-Pohjanmaan osalta GrüneWoche 2020 –suunnittelusta vastaa Ruokariihi – Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle hanke. Pyydämme messuista kiinnostuneita yrityksiä tutustumaan oheisiin linkkeihin, ja ottamaan yhteyttä: 

Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 651 7180, paivi.vitikka@oamk.fi
Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus, puh. 029 532 6700, kirsi.korhonen@luke.fi

Tietoa GrüneWoche 2020 –messuista

https://www.gruenewoche.de/en/
https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/2019/visit-finland/grune-woche-tulee-taas/ 

Tietoa aiempien vuosien messuista

https://aromilehti.fi/artikkelit/suomalaiset-maut-loivat-itsensa-lapi-grne-woche-ruokamessuilla/
https://www.marmai.fi/uutiset/suomalaistuotteet-ennennakemattoman-laajasti-esilla-saksassa-kasvupotentiaali-on-suuri-6755205
http://hungryforfinland.fi/terhi-hookin-raportti-grune-woche-tapahtumasta 

Infoa yritysryhmähankkeista


Rahoittajat-01-01.png

Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)