Lähiruoka- ja hankintatreffit 20.9.

Kotkantien kampus, Oulun ammattikorkeakoulu
Kotkantie 1, 90250 Oulu

Tervetuloa Lähiruoka- ja hankintatreffeille - tuottajien sekä ravitsemisalan ja ruokakaupan ammattilaisten kohtaamispaikkaan! Lähiruoka- ja hankintatreffit järjestetään perjantaina 20.9. kello 14-18 Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien kampuksella yhteistyössä valtakunnallisen MAHVA-, ProAgria Oulun Ruokeva- ja Oulun seudun Leaderin Sähköiset myyntikanavat kalan suoramyynnissä -hankkeiden kanssa.

Tuottajat voivat tilaisuudessa esitellä paikallisia tuotteitaan, ja ostajat löytää uusia tuotteita valikoimiinsa. Tilaisuus sopii niin ravintoloille, vähittäiskaupoille, julkisista elintarvikehankinnoista vastaaville kuin elintarvikejalostajille.  

Pääset Lähiruoka- ja hankintatreffeillä maistamaan paikallisia herkkuja, kuulemaan lyhyitä esittelyitä yrityksistä ja tuotteista sekä asiantuntijoiden tietoiskuja hankinnoista. Lähiruoka- ja hankintatreffit on mainio tapa kartoittaa uusia tuotteita ja tutustua tuotteiden alkuperään sekä saada tieto hankinnoista.

Järjestämme ennen Lähiruoka- ja hankintatreffejä retken Kiviniemen kalasatamaan kello 10.00-12.00. Retkelle on yhteiskuljetus Kotkantien kampukselta. Retken jälkeen kalatalousneuvoja Iiro Majuri kertoo alueen kaupallisesta kalastuksesta sekä kalan kasvatuksesta.

siika nettiin.jpg

Lähiruoka- ja hankintatreffit sekä retki Kiviniemen kalasatamaan ovat maksuttomia.

Ilmoittauduthan tilaisuuksiin alla olevalla lomakkeella.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ohjelma

klo 10.00

 

 

Tutustumisretki lähikalan tuotantoketjuun, Kiviniemen kalasatama, järjestäjä Sähköiset myyntikanavat kalan suoramyynnissä -hanke

Lähtö Kotkantien pohjoiselta bussipysäkiltä
Paluu Kotkantielle klo 12.00.

klo 12.00 Omakustanteinen lounas
klo 13.00

Asiantuntijaluento ”Paikallisen kalan matka merestä ruokapöytään”
Kalatalousneuvoja Iiro Majuri, Oulun seudun Leader, Auditorio 2

klo 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähiruoka- ja hankintatreffit -tapahtuma, Tanssisali 3

Tapahtuman juontaa toimittaja Kati Jurkko.

Avaus, tutkimusprofessori Toivo Muilu, Luonnonvarakeskus (Luke)

Tilaisuus tutustua paikallisiin herkkuihin, kuulla lyhyitä esittelyitä yrityksistä ja tuotteista sekä asiantuntijoiden tietoiskuja hankinnoista:

Lähiruuan reitti hankintalain temppuradalla, hankinta-asiamies Tiina Talala, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Vastuullisuus elintarvikehankinnoissa, hankintalähettiläs Auli Väänänen, MMM

Vinkkejä lähi- ja luomuruokahankintoihin, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria

Ruokaan liittyvät kuljetushankinnat, asiantuntija Taneli Varis, Motiva

Maaseudunhankinnat.fi - tietoa ja osaamista maaseudun yrityksille, projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

 

klo 18.00 Tapahtuma päättyy

 

Lisätietoja:
Päivi Vitikka. Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 651 7180, paivi.vitikka@oamk.fi
Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus, puh. 029 532 6700, kirsi.korhonen@luke.fi
Asko Eerola (retki kalasatamaan), puh 044 7727 877, asko.eerola@rieskaleader.fi

Ilmoittaudu tapahtumaan

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.












EMKR_2014-2020_fi.png kala.jpg Maa- ja kotitalousnaiset Pro Agria Oulu Maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.jpg
ekocentria-logo.png  ely-logo.png  maaseudun-kehittamisen-maatalousrahasto.png  utu-logo.png

Rahoittajat-01-01.png

Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)