Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Täydennyskoulutus

 

SIMHE polku tarjoaa täydennyskoulutusta ja tukea

SIMHE polku -hanke tarjoaa koulutusta ja tukea korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. SIMHE polku tarjoaa myös työpajoja ja muita tapahtumia, joihin voit osallistua.

SIMHE polku voi sopia sinulle, jos

Vuosina 2019–2020 voit suorittaa Oamkissa SIMHE polku -täydennyskoulutuksen, jossa oman ammattialan kursseilla kehität osaamistasi työelämän tarpeisiin. Opit tuntemaan suomalaista työelämää ja kehität suomen kielen taitoa. Koulutuksen aikana saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea. Täydennyskoulukseen osallistujat valitaan haastattelun ja alkukartoituksen perusteella. Ota yhteyttä ja sovi aika haastatteluun. Yhteystiedot tämän sivun lopussa. Tällä sivulla on tarkempi kuvaus koulutuksesta.

 

SIMHE polku – Liiketalouden ja tekniikan joustava täydennyskoulutus korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille 5–20 op

Hakuaika: jatkuva, haku on auki
Koulutusaika: henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti
Opintomaksu: maksuton

Koulutus voi sopia sinulle, jos sinulla on korkeakoulutusta ulkomailta liiketalouden tai tekniikan alalta ja haluat työllistyä omalle alalle. Koulutuksen tavoite on päästä lyhyellä täydennyskoulutuksella työelämään. Koulutuksessa ei suoriteta tutkintoa, vaan opinnot täydentävät aikaisempaa koulutusta. Opinnot voi suorittaa lyhytkestoisena opiskeluna esimerkiksi puolessa vuodessa.

Koulutus sisältää oman ammattialan opintoja, työelämätietoutta, mahdollisen työharjoittelun sekä suomen kielen tukea ja ohjausta koko koulutuspolun ajan.

Ammattialan opinnot valitaan Oamkin kursseista tai CampusOnline.fi-kursseista. Opinnot voivat olla suomen- tai englanninkielisiä riippuen kurssitarjonnasta. Kurssit voivat olla kontaktiopetusta, jolloin opiskelu tapahtuu Oamkin tutkinnon suorittajien mukana, tai verkkokursseja, jolloin opinnot voi tehdä etänä.

Lue lisää SIMHE polku -täydennyskoulutuksen sisällöstä opinto-oppaasta.

SIMHE polku sisältää täydennyskoulutuksen lisäksi:
• alkuhaastattelun, jossa kartoitetaan osaamista ja arvioidaan, onko koulutus sinulle sopiva
• osaamisen tunnistamisen, jossa selvitetään hakijan osaamisalueet, joita halutaan kehittää
• työnhaun työpajat, joissa harjoitellaan työnhakua ja pyritään löytämään työharjoittelupaikka
• henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimisen, jossa suunnitellaan suoritettavat ammattialan opinnot, harjoittelujakso ja muut koulutusta tukevat kurssit sekä toteutuksen ajoitus ja kesto
• koulutuksen lopuksi jatkosuunnitelman tekemisen.

SIMHE polun ohjaus ja koulutus ovat sinulle maksuttomia. Alkukartoitus ja osaamisen tunnistaminen tehdään ennen koulutuksen aloittamista.

SIMHE polun työpajoihin ja työnhakuvalmennukseen voi osallistua, vaikka ei osallistuisi täydennyskoulukseen. Työnhakuvalmennuksessa voit saada henkilökohtaista ohjausta.

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen!

Projektikoordinaattori ja suomen kielen tuki, Pirkko Kukkohovi
040 6613120, pirkko.kukkohovi@oamk.fi

Löydät lisätietoa myös muista maahanmuuttajille tarkoitetuista koulutuksista Oamkin verkkosivuilta. Voit myös kysyä koulutuksista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen simhe@oamk.fi.

 

Oulussa toteutettavat koulutukset räätälöidään Oulun ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta. Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Karelia-ammattikorkeakoulun järjestämistä koulutuksista voit lukea lisää organisaatioiden verkkosivuilta.


Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)