Taiteellinen toiminta kehittää kulttuurielämää

Taiteellisen toiminnan tavoitteena on luoda inspiroiva kulttuurin ekosysteemi, jossa sekä henkilöstön että opiskelijoiden osaaminen kasvaa, kansalliset ja kansainväliset verkostot kehittyvät, erilaiset yleisöt pääsevät nauttimaan tuotoksista ja Oulun ammattikorkeakoulu saa positiivista näkyvyyttä.

Taiteellista toimintaa on erityisesti Kulttuurin koulutusosastolla ja näkyy esimerkiksi erilaisina produktioina. Taiteellinen toiminta tuottaa vuosittain merkittävän osan Oamkin julkaisuista, ja se toteutuu niin osana koulutusta kuin henkilöstön omien taiteellisten ambitioiden tuloksena.

Taiteellisia tuotantoja, esimerkiksi näyttämöteoksia ja katselmuksia, toteutetaan yhteistyössä muun muassa alueen kulttuuritoimijoiden sekä suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen ja julkisorganisaatioiden kanssa.

Esimerkkejä Oamkin taiteellisesta toiminnasta:

Neljäntien risteys

Ooppera, Oulun teatteri.
Kuva: Jussi Tuokkola/Oulun teatteri

Prinsessa ja villijoutsenet

Ooppera, yhteistyössä Oulun musiikkijuhlat ja Potku ry.

Abrahamin pidot

Ooppera, Limingan kunta.
 

Leevi Madetoja pianokilpailu

Valtakunnallinen Leevi Madetoja -pianokilpailu on suunnattu Suomen musiikkioppilaitoksissa tai ammattikorkeakouluissa pianonsoittoa opiskeleville nuorille. Yhteistyössä mukana POTKU ry, Tamk, Centria ja Oulun konservatorio.

Arktiset askeleet

Arktiset Askeleet on vuosittain järjestettävä ensisijaisesti tanssikasvatuksellinen tapahtuma, jossa tanssin kentän laaja-alaisuus on nähtävillä kattavasti. Yhteistyössä Oulun läänin Tanssialan Tuki ry.

The Collection pop up -näyttely

Oulun kaupunki, Lumo-festivaali.

Tutustu tapahtumatarjontaan Oamkin tapahtumakalenterissa.

 

Yhteystiedot

Koulutus- ja tki-johtaja Riitta Tötterström
Tapahtumatuottaja (musiikki ja tanssi) Milla Korja
Tapahtumatuottaja (viestintä) Milla-Maija Kemppainen